Socotelile liderilor politici din județ. Rămâne Oltul insula ROȘIE a României?

2
1326

Ceva mai mult de trei săptămâni au mai rămas până la alegerile locale, iar reprezentanții formațiunilor politice din județ își fac ultimele socoteli. Candidații aruncați în lupta pentru fotoliul de primar sunt în campanie și încearcă să convingă electoratul cu programele lor pentru următorii patru ani. Întrebarea se pune dacă și la aceste alegeri locale, harta județului va rămâne preponderent roșie, așa cum s-a întâmplat în ultimele trei decenii.

Social democrații olteni sunt optimiști și spun că au șanse să câștige majoritatea administrațiilor din județ, având în vedere că peste 90 la sută dintre primării sunt conduse, în prezent, de către psd-iști.

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, este convins că scorul partidului la alegerile din 27 septembrie va fi apropiat de cel din 2016.

„Sunt convins că vom obține majoritatea singuri pe votul politic, pentru că acela este votul din Consiliul Județean și sunt convins că vom obține majoritatea primarilor de orașe, municipii și comune din județul Olt. N-aș vrea ca să dau un pronostic exact, noi avem studii sociologice, ne-am propus un target apropiat de cel din 2016, un target realizabil pe care sunt convins că îl vom face, cred că este prematur și nu vreau să dau o notă de aroganță dacă spun aceste lucruri pe care noi ni le dorim și cred că le putem realiza”, a declarat Marius Oprescu la Congresul PSD ce a avut loc pe 22 august, pe Dealul Grădiște din Slatina.

De cealaltă parte, liberalii olteni nu au dorit nici ei să înainteze o cifră pentru aceste alegeri. Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, spune că acordă o atenție sporită tuturor localităților, însă bătălia pentru Slatina rămâne cea mai importantă pentru șeful liberalilor.

„Nu vreau să înaintez o cifră, noi ne ocupăm de toate localități în mod egal și ne dorim să câștigăm cât mai multe. Cea mai importantă bătălie rămâne însă cea pentru reședința județului, Slatina”, a spus Voiculescu.

Președintele Partidului Alianța Liberalilor și Democraților-Filiala Olt, Ioan Ciugulea, a precizat că, pe 27 septembrie, candidații formațiunii sale vor câștiga fotoliile de primar în 15 localități din județ.

„În 15 localități ne batem pentru funcția de primar, nu vreau să le nominalizez. Avem candidați, primari, liste complete, în afară de CJ, în 62 de localități, 17 liste complete cu CL și trei alianțe. Practic, am acoperit 82 de localități. Am întâmpinat dificultăți în localitățile mici. Sunt situații în care iese primar cu 200 de voturi, nu ai ce să pui pe liste”, a spus Ioan Ciugulea.

ALDE nu are candidați pentru funcția de primar la Caracal, Baldovinești, Brebeni, Cezieni, Dobrețu, Dobroteasa, Dobrun, Fărcașele Găneasa, Icoana, Leleasca, Oboga, Optași-Măgura, Osica de Sus, Pârșcoveni, Poboru, Sâmburești, Sârbii-Măgura, Seaca, Stoenești, Stoicănești, Șerbănești, Topana, Traian, Tufeni, Vâlcele, Vitomirești, Vulpeni și Vulturești.

Calculele președintelui Pro România Olt, deputatul Mihai Niță, arată că formațiunea politică ar putea să-și impună candidați în 10-12 localități. Parlamentarul oltean spune că Pro România emite pretenții și în orașele Caracal (Octavian Stănescu) și Drăgănești (Narcizel Prundeanu), unde candidații sunt puternici și ar putea câștiga la mustață.

„Sunt 10-12 localități din județ unde ne gândim să depunem toate eforturile pentru că sunt șanse să câștigăm primăriile, precum Leleasca, Tătulești, Brebeni, Slătioara, Pleșoiu, Strejești, Schitu și Tufeni. La orașe avem șanse la Caracal și Drăgănești. Nu suntem primii în sondaje nici aici, dar suntem aproape conform sondajelor. Primarul în funcție de la Scornicești este foarte optimist, spune că ar avea șanse. Sunt localități unde nu avem candidați, cum ar fi Sâmburești, Fălcoiu, Mihăiești, în unele am înființat organizații, la presiunile create de primarii în funcție, oamenii au renunțat”, a spus Niță.

2 COMENTARII

  1. Degeaba se chinuie comunistul de Stanescu sa salveze cauza mafiei PSD,deoarece este evident ca este sfarsitul PSD !Doar un prost si un nebum nu poate sa inteleaga ca PSD este mort politic.

Comentariile sunt închise.