Caracal: olimpicii țării primiți cu pâine și sare

0
2620

Pentru o zi, Municipiul Caracal a fost gazda celor peste 300 de elevi de gimnaziu din țară, calificați la faza Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română.

Însoțiți de cadrele didactice, olimpicii au fost primiți cu pâine și sare pe platoul administrativ din fața Primăriei.
Autoritățile locale i-au primit cu brațele deschise și le-au urat mult succes.

La deschiderea evenimentului au participat primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, Adrian Chesnoiu, deputat PSD și Adrian Bărbulete, inspector școlar general al județului Olt.

Alături de dascălii lor, tinerii au mărturisit că au fost plăcut surprinși de modul în care au fost întâmpinați de organizatorii evenimentului.

“Avem multe obiective așa cum vă spunea mai devreme și domnul primar, sper să vedeți cât mai multe dintre ele. Parcul nostru este al treilea parc din Europa și va fi o încântate să-l vizitați.
Teatrul Național este o bijuterie atât arhitecturală cât și culturală și este singurul teatru din România care a fost construit din banii cetățenilor.  
Municipiul Caracal este recunoscut la nivel județean și la nivel național prin prisma rezultatelor elevilor noștri, obținute atât la olimpiadele județene cât și cele naționale. Avem foarte mulți copii care urmează cursurile facultăților atât la nivel național cât și internațional.  
Liceul Mihai Viteazul din municipiul nostru se clasează aproape în fiecare an pe primul loc la nivel județean ca rezultate școlare și foarte mulți caracaleni ne fac cinste azi la nivel mondial.
Ne-ar fi plăcut să stați mai mult timp în oraș și poate în viitor cu aportul domnului inspector școlar și al cadrelor didactice se vor desfășura olimpiade faza națională și la Caracal și sunteți bineveniți de fiecare dată în municipiul nostru.”, a transmis Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt.

Pe parcursul zilei olimpicii la limba și literatura română, 12 dintre ei fiind din Olt, alături de cele 50 de cadre didactice au avut parte de numeroase surprize din partea organizatorilor.

Au vizitat împreună Parcul “Constantin Poroineanu” și au urmărit o piesă de teatru susținută pe scena mare a Teatrului Național din Caracal.

Ei participă zilele acestea la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română ce se desfășoară la Slatina.

Marilena Vasile