Vama Slatina a fost prădată de hoți, de Ziua Națională a României

0
608

Nu mai puțin de 145 de baxuri de țigări de contrabandă au fost furate din depozitul Biroului Vamal Olt de către persoane rămase încă neidentificate de polițiști.

Potrivit oamenilor legii, hoții au reușit să dea lovitura în dimineața zilei de 1 Decembrie. „În ziua de 1 decembrie 2018, în jurul orei 2.45, persoane necunoscute, prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns în incinta unui depozit amplasat în incinta Biroului Vamal Olt și prin forțarea sistemului de asigurare a ușii, au sustras 31 de baxuri de țigări pe care ulterior le-au abandonat lângă gardul despărțitor al unității. Lucrătorii din cadrul Biroului Vamal Olt au sesizat ulterior că, din incinta depozitului, lipsesc un număr de 145 de baxuri de țigări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Oamenii legii au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Se pare că o parte dintre țigările furate au fost descoperite în urmă cu două luni de polițiști în TIR-ul răsturnat la Colonești. Atunci polițiștii olteni au capturat milioane de țigări de contrabandă în valoare de sute de mii de euro. Autotrenul era condus de un cetățean sârb care venea din Ucraina, intrase în țară pe la Suceava și se îndrepta spre Slatina. Sârbul  a fost reținut și, apoi, arestat preventiv.