Jandarmii olteni au aplicat amenzi de 1 Mai

0
216

Peste 150 de jandarmi au acționat zilnic pe raza județului Olt, în perioada 29 aprilie – 01 mai 2017, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța de 1 Mai.

Jandarmii au acționat în sistem integrat pentru prevenirea faptelor antisociale și soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetățenilor. În urma acestor acțiuni au fost constatate 19 contravenţii și au fost aplicate amenzi în cuantum de 4.100 lei pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Totodată a fost depistată și o persoană care pescuia ilegal. „Pe timpul misiunilor executate, o persoană a fost depistată în timp ce desfăşura activităţi de pescuit în apa Râului Teslui, în dreptul localităţii Fărcaşele, cu o unealtă de pescuit comercial de tip «prostovol»,  fără a deţine autorizaţie în acest sens, încălcând prevederile Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 12 din 01 februarie 2017 şi Ordinului Ministerului Mediului nr. 144 din 17.02.2017 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2017. În cauză s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

Cetăţenii pot solicita în permanență sprijin, în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

Mădălina Stîlpeanu