Fane Ţîră, în staff-ul tehnic al echipei CSM Slatina

0
211
Fane Ţîră, legenda Rapidului, este noul antrenor secund al echipei CSM Slatina. Acesta s-a ocupat, în ultima perioadă, de pregătirea unor grupe de juniori ale Academiei de Fotbal Voluntari, iar alături de Daniel Oprescu a mai lucrat la echipele de juniori ale României.
Fane Ţîră, în vârstă de 57 de ani, a antrenat o bună perioadă de timp în străinătate, în ţările arabe, alături de Ilie Balaci, dar şi în Kuweit şi Cipru, alături de Mihai Stoichiţă.
Fane Ţîră a evoluat pentru Rapid Bucureşti timp de zece ani, în perioada 1984-1988 şi 1990-1995. Fostul mare atacant a mai evoluat în cariera de jucător pentru Victoria Bucureşti şi Jiul Petroşani.
Relaţia pe care am avut-o cu Daniel Oprescu, la lotul naţional de juniori, a fost una deosebită. A văzut că suntem pe aceeaşi lungime de undă şi a considerat că putem lucra împreună. Proiectul este unul frumos, mă bucur că sunt oameni serioşi la acest club şi că fac parte din staff-ul acestei echipe. Am fost plecat mai mult de zece ani de zile în străinătate. Am antrenat cu Ilie Balaci în ţările arabe. Am fost la Al-Hilal, la Al-Nassr, în Arabia Saudită, în Qatar, după aceea cu Mihai Stoichiţă la echipa naţională a Armeniei, dar şi la echipa de club Pyunik Erevan.  Am revenit în ţară la Oţelul Galaţi, tot cu Mihai Stoichiţă, după aceea la echipa naţională a Kuweitului. Am mai antrenat împreună în Cipru, iar ultima în ultima perioadă am fost la Academia Voluntari, unde m-am ocupat de grupele de juniori”, a spus Ţîră.