Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, marcată în centrele DGASPC Olt

0
324

În fiecare an, la 1 octombrie, statele lumii sărbătoresc „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” stabilită printr-o Hotărâre a Adunării Generale a Națiunilor Unite, adoptată la 14 decembrie 1990.

Marcată pentru prima oară în 1991, această sărbătoare este un semn de recunoaștere a persoanelor vârstnice, evenimentul consemnând o nouă viziune asupra rolului pe care aceste persoane îl joacă în viața societății, prin implicarea lor atât în educarea tinerelor generații, cât și, efectiv, la asigurarea bunăstării economice a gospodăriilor din care fac parte. În fiecare clipă trebuie să arătăm prețuire și respect pentru vârstnici, să le cerem sfatul, să le acordăm atenție sau pur și simplu să stăm de vorbă cu ei. Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este prilejul de a le transmite tuturor celor care trăiesc vârsta înţelepciunii, sentimentele noastre de dragoste, recunoşţinţă şi respect.

Cu această ocazie, ca în fiecare an,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt organizează, în data de  1 octombrie 2019, spectacole și activități în toate centrele dedicate persoanelor vârstnice.