Sute de pensii din Olt, suspendate

0
895

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt a suspendat în primele șase luni din acest an plata pensiilor pentru sute de persoane din judeţ.  Măsura suspendării a fost luată din cauza faptului că unele persoane au optat pentru pensia din alt sistem, altele nu s-au prezentat la verificările medicale la termenele fixate de comisiile de expertiză din cadrul CJP Olt sau unii pensionari de invaliditate și-au redobândit capacitatea de muncă.

De asemenea, CJP Olt a luat decizia sistării pensiei, pentru opt beneficiari care nu au încasat pensia timp de 3 luni consecutive. „În primele șase luni din acest an s-a luat decizia suspendării pensiei pentru 263 de olteni. Motivele au fost următoarele:  pensionarul urmaș a împlinit 26 de ani (26 cazuri), pensie anticipată și invaliditate gradul 3 suspendată la cerere (două cazuri), pensionar urmaș copil care nu a prezentat adeverința de studii (100 cazuri), pensie de urmaș pe 6 luni (29 de cazuri), pensionari de invaliditate neprezentați la revizuire medicală (23 cazuri), a optat pentru pensia MApN (1 caz),  pensionari limită de vârstă care au optat pentru pensia de urmaș (49 de cazuri), pensie anticipată și invaliditate care realizează venituri  (trei cazuri), pensionari de invaliditate care au redobândit capacitatea de muncă (17 cazuri), soț supraviețuitor care realizează venituri mai mari decât 35% din salariul mediu brut (trei cazuri), pensionari care nu au încasat pensia timp de 3 luni consecutive (opt cazuri) și pensionar urmaș care opteaza pentru pensia limită de vârstă (un caz)”, a precizat directorul executiv al CJP Olt, Iulian Smarandache.

În 2018 s-a luat decizia suspendării pensiei pentru 556 olteni. Motivele au fost următoarele: urmașul a împlinit 26 de ani (29 cazuri), pensie anticipată și invaliditate gradul 3 suspendată la cerere (11 cazuri), pensionar urmaș copil care nu a prezentat adeverința de studii (118 cazuri), pensie de urmaș pe 6 luni (180 de cazuri), pensionari de invaliditate neprezentați la revizuire medicală (31 cazuri), a optat pentru pensia MApN (5 cazuri), a optat pentru pensie MAI (9 cazuri), pensionari limită de vârstă care au optat pentru pensia de urmaș (108 cazuri), pensie anticipată și invaliditate care realizează venituri (4 cazuri), pensionari de invaliditate care au redobândit capacitatea de muncă (49 cazuri), soț supraviețuitor care realizează venituri mai mari decât 35% din salariul mediu brut (un caz) și pensionari care nu au încasat pensia timp de 3 luni consecutive (11 cazuri). În anul 2017 CJP Olt a luat decizia suspendării pensiei pentru 618 olteni. Dintre aceştia, 165 nu s-au prezentat la comisia medicală pentru verificare, iar potrivit legislaţiei în astfel de cazuri pensia se suspendă, 180 au optat pentru pensie din alt sistem, iar 263 sunt beneficiari de pensii de urmaș.