O slătineancă, admisă la trei Universități de Drept Internațional din Olanda

0
1238

Andreea Dobre, o elevă de excepție născută la Slatina, a fost admisă la trei Universități de Drept Internațional din Olanda: Groningen, Maastricht și Tilburg. După ce clasa a IX-a a făcut-o la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, adolescenta a plecat cu bursă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța.

Oameni simpli, părinții Andreei, mama lucrează în cadrul unui serviciu de la nivelul Primăriei Slatina, iar tatăl este reprezentant vânzări, au sprijinit-o în toate proiectele ei.

Mama Andreei este mândră de fiica ei și spune că tânăra va alege să studieze la Groningen, pentru că vrea să devină avocat, specializat în drepturile omului.

„În clasa a X-a ea a plecat cu o bursă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, după ce clasa a IX-a a făcut-o în Slatina. A fost olimpică la matematică din clasa a VI-a. Este un copil extraordinar, are publicații la o revistă de specialitate din America. Din clasa a VII-a a avut oferte de la mai multe licee de top din țară, de la Craiova, București. Noi am ales Constanța datorită disciplinei de acolo. A intrat cu 10 la liceu, dar în clasa a X-a a ales să plece la Constanța. Pentru noi este o binecuvântare, atât pot să spun. Niciun efort nu a fost în zadar. Nu am cuvinte să explic bucuria pe care ne-a oferit-o  cu fiecare realizare a ei. Noi suntem simpli, dar am sprijinit-o în tot ce și-a propus ea. Acum a fost admisă la trei universități din Olanda și va merge la Groningen, pentru că vrea să devină avocat pe drepturile omului”, a spus Mihaela Dobre, mama Andreei.

Din 2020, Andreea Dobre este profesor voluntar la Școala Fundației Dan Voiculescu, unde susține un Curs de pregătire pentru Olimpiada Națională de Matematică, pentru elevii de clasa a IX-a.

Reprezentanții Fundației Dan Voiculescu s-au arătat încântați de reușita Andreei Dobre privind admiterea la cele trei universități de top din Olanda.

„Suntem mândri de tine, Andreea! Felicitări pentru performanțele tale! Suntem fericiți că ți-ai împlinit visul! La doar 18 ani, Andreea cucerește mediul academic din Olanda. Ea a reușit să fie admisă la trei Universități de Drept Internațional din țara lalelelor: Groningen, Maastricht și Tillburg. Cu un palmares de  excepție, zeci de medalii obținute la concursurile de matematică din țară și din străinătate, pasionată de cercetare și inovație, Andreea reușește să își urmeze visul, acela de a deveni un avocat de succes”, au scris pe pagina de socializare reprezentanții Fundației Dan Voiculescu.