21 de localități din județul Olt vor beneficia de servicii integrate

1
3879

Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale a lansat procesul de selecție pentru 2.000 de comune care vor beneficia de finanțare în cadrul proiectului „Furnizare de servicii integrate în comunitățile rurale – facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii de bază eficiente şi de calitate”. Programul, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), urmărește creșterea incluziunii sociale și reducerea sărăciei. În cele 2.000 de comunități rurale vor funcționa Echipe Comunitare Integrate (ECI) formate din specialiști în asistență socială, sănătate și educație care vor găsi soluții personalizate pentru fiecare beneficiar în parte.

De acest proiect beneficiază și 21 de localități din județul Olt: Gura Padinii, Cârlogani, Vișina, Obârșia, Colonești, Urzica, Dobrun, Găvănești, Brastavățu, Tia Mare, Osica de Jos, Curtișoara, Movileni, Brebeni, Pârșcoveni, Ipotești, Teslui, Icoana, Baldovinești, Bobicești și Dobroteasa.

Este un proiect venit în sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi și pune omul pe primul loc. Îi îndemn pe toți primarii comunelor din România să acceseze acest program – cel mai mare program de asistență socială finanțat din fonduri europene. Prin integrare, grijă și incluziune putem construi comunități mai puternice și mai solidare.„, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Ce beneficii aduce proiectul?

– Formarea echipelor comunitare integrate (specialiști în sănătate, asistență socială și educație) în 2.000 de comune;

– Oferirea de sprijin direct persoanelor vulnerabile: pachete alimentare, servicii de îngrijire la domiciliu, consiliere educațională și profesională;

– Dotarea și amenajarea spațiilor destinate furnizării serviciilor sociale;

– Asigurarea de echipamente și resurse pentru specialiștii locali;

– Susținere financiară pentru 200 de angajați SPAS care doresc să urmeze studii superioare în domeniul asistenței sociale.

1 COMENTARIU

  1. Bani aruncați pe apa sâmbetei care vor mari deficitul țării. Iar se umfla numărul angajaților bugetari in domenii neesențiale.Chestia asta cu asistenta sociala,noi specialiști,centre de acordare a asistenței sociale nu fac decât să încurajeze nemunca și să sporească o birocrație deja extrem de stufoasă. Ce este nevoie de noi structuri!? Sunt în cadrul primăriilor funcționari care sunt deja plătiți pentru asta și care iau salariul degeaba!Să fie puși aceștia să-si exercite atribuțiile! Chestia asta este că și comisiile parlamentare.Ingroapa definitiv problemele ce ar trebui soluționate! Practic se fura cu nesimțire banul din buzunarul celor ce muncesc și plătesc taxe și impozite pentru a ajuta puturoși și bețivi cronici din Romania numiți persoane vulnerabile! Ăștia decât consuma resurse fără să ofere nimic în loc. Reduceri la curent,reduceri la gaze,la lemne ,la taxe și impozite, ajutoare permanente in alimente și alte produse.Mare majoritate sunt doar niste paraziti.Practic,mai puțin de 5% din cei considerați persoane vulnerabile se califica cu adevărat în această categorie socială.Restul-bolnavi închipuiți care au cotizat la diverși medici,profitori și puturoși ,născuți obosiți și care trăiesc sa se odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.