Zeci de elevi de la CN „Ion Minulescu” Slatina au ajuns la UPU Slatina. Suspiciuni de toxiinfecție alimentară

0
325

21 de elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina s-au simțit rău și au fost duși de părinți, marți, 24 mai, la UPU Slatina. Micuții au acuzat dureri abdominale, dureri de cap, febră și vărsături. 11 dintre ei au rămas internați pe secțiile Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Managerul unității medicale din Slatina, Angela Nicolae, a precizat că există o suspiciune de toxiinfecție alimentară și se așteaptă rezultatele probelor ce au fost prelevate.

„Au fost 21 de prezentări la UPU și au rămas internați 11 copii la Secția Boli Infecțioase și trei copii la Secția Pediatrie, sunt elevi la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina ce rămân la after school. Au venit cu dureri de burtă, vărsături, dureri cap, febră, și diaree, unii dintre ei, nu toți. Toți au răspuns bine la tratament și sunt bine astăzi. Este o suspiciune de toxiinfecție alimentară, s-au prelevat probe biologice și așteptăm să vină rezultatele. Au reacționat foarte bine la tratament și nu vor fi de durată, nu vor fi probleme. Colegiul respectiv are program after school, posibil, DSP Olt face anchetă epidemiologică”, a spus managerul de la Spitalul Slatina.