Sute de infecții respiratorii și pneumonii, în Olt

0
182

Potrivit unei statistici a DSP Olt, în săptămâna 11-17 aprilie, în județul Olt au fost înregistrate 453 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 15 internări, și 186 cazuri de pneumonii, cu 39 internări. Totodată, șase pacienți cu vârste cuprinse între 2- 76 ani au fost confirmați cu gripă sezonieră.

Specialiștii Laboratorului din cadrul Institutului Cantacuzino București au confirmat că pacienții aveau virus gripal A.

„Cele șase cazuri de gripă sezoniera s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie compatibila cu gripa,  motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. Persoanele nu erau vaccinate antigripal, în sezonul rece  2021/ 2022. În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cele șase cazuri au fost confirmate cu virus gripal tip A”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Pentru sezonul  rece  2021- 2022, D.S.P. Olt  a catagrafiat  49.393  persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal.

Până în acest moment, în Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt au intrat 41.330 doze de vaccin gripal tetravalent, produs biologic monodoză cu 4 valente VAXIGRIP TETRA.

Din cantitatea  distribuita unităților medicale vaccinatoare, până în prezent s-au administrat 36 048 doze.