Spitalul Slatina va primi aparatură medicală în valoare de peste 25 de milioane de lei, până la finalul anului

0
199

Spitalul Județean de Urgență Slatina a beneficiat de investiţii importante, anul acesta, în aparatură medicală şi echipamente medicale, fiind în derulare un proiect cu finanţare europeană în valoare de opt milioane de euro.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae, a precizat că până la finalul anului unitatea medicală va mai primi aparatură medicală în valoare de peste 25 de milioane de lei.

„Acest proiect a fost depus pe POIM – îmbunătăţirea capacităţii de gestionare a COVID-19 la SJU Slatina. Un sfert din aparatură prevăzută în acest proiect a fost deja recepţionată, printre cele mai importante aparate aş menţiona aparate radiologice RX fixe şi mobile, aparate pentru dotarea secţiilor Oftalmologie, ATI, Cardiologie, Urologie, Obstretică – Ginecologie, Pediatrie, Neonatologie. Până la sfârşitul anului sperăm să finalizăm procedurile de achiziţie şi aşteptăm aparatură în valoare de peste 25 de milioane de lei. O linie laparoscopică pentru secţia Chirurgie Generală, 10 ecografe performante, analizoare pentru laboratorul de analize medicale, aparate de ventilaţie mecanică, trusă de videoendoscopie digestivă cu accesorii, sistem videoendoscopic pentru secţia Urologie. Aceste aparate sunt achiziţionate în baza necesarului real, întocmit în colaborare cu medicii şefi de secţie şi medicii coordonatori ai compartimentelor medicale din spitalul nostru şi am beneficiat în toate proiectele de investiţii de un sprijin real şi constant din partea Consiliului Judeţean (CJ) Olt care a alocat şi sume importante de bani”, a spus managerul celei mai mari unități medicale din județ.

Directorul medical al Spitalului Slatina, chirurgul plastician Florin Popa, a precizat că aparatura este de ultimă generație.

„Urmează să vină lotul de ecografe, este vorba de 10 ecografe performante care vor fi distribuite către secţiile ce au nevoie de acestea. Este vorba de un ecograf pentru secţia de cardiologie, un ecograf pentru secţia de ginecologie, sunt vârfurile de gamă, conform referatelor întocmite de către medicii şefi şi vorbim de ecografie la cel mai înalt nivel pentru aceste secţii, cele mai performante ecografe existente pe piaţă la ora actuală. Vor beneficia de ecografe şi Chirurgia Plastică, Chirurgia Infantilă,  ATI”, a spus medicul Florin Popa.