Singura categorie de populație ferită de coronavirus. Medic: ”Nu cheltuiți banii pe măști, metoda cea mai sigură de protecție este asta!”

0
857

Singura categorie de populație ferită de coronavirus. Pentru părintii din România, și de oriunde, ar fi e de reținut că 2% din toți bolnavii inregistrați au fost copii și că cei cu vârstă sub 10 ani reprezintă doar 1% din TOTALUL celor infectați cu coronavirus. În plus, NICIUN sugar infectat nu a murit până în prezent. Niciunul nu a făcut o formă extrem de gravă, scrie pediatrul Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului, nu este cazul să luăm măsuri ciudate și să cheltuim sume astronomice pe remedii dubioase sau măști chirurgicale destinate unei protecții îndoielnice.

Singura categorie de populație ferită de coronavirus

Ce merge sigur? Spălatul corect pe mâini (90% dintre noi o facem incorect și în grabă, mai puțin de 20 secunde) cu apă și săpun sau cu soluții alcoolizate speciale, evitarea atingerii ochilor, feței si a gurii cu mâinile nespălate și evitarea aglomerațiilor, mai ales în spații închise.

Ce ar mai putea merge? Să vorbim cu ai noștri copii. Să le spunem ca e normal să fie ingrijorați și să ii intrebăm ce simt. Să ii invățăm eticheta tusei (cu tușitul in cot sau în șervetel/batista de hartie de unică folosință) si să se spele corect pe maini, după ce ating suprafețe comune – clanțe, balustrade, obiecte de la locul de joacă, din parc etc

Să ne comportăm normal, fără să țipăm sau să ne vărsăm nervii si emoțiile in fața lor, sau pe ei!! Nu vor intelege de ce mama și tata s-au transformat radical in comportament în ultimele zile.

Urmariți surse oficiale, nu știri de senzație sau site-uri obscure, specializate in teoria conspirației.

Sursa: doctorulzilei.ro