Managerul de la Spitalul Slatina, despre creșterea numărului de pacienți internați: „Sperăm să ne înșelăm”

0
474

Pentru că sute de olteni sunt confirmați în fiecare zi cu virusul SARS-COV2, mulți ajung la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru a fi evaluați de medicii infecționiști și pentru a primi o schemă de tratament.

Grav este că reprezentanții celui mai mare spital din județ se așteaptă ca numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate să crească, în perioada următoare, proporțional cu rata de incidență.

Managerul de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae, a precizat că presiunea pe unitatea medicală va fi și mai mare în două săptămâni.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că noi avem acum bolnavii, pacienții, care s-au pozitivat acum două săptămâni, când rata de infectare era mult mai mică și aveam șapte-opt incidență pe zi. Peste două săptămâni… să facem un calcul raportat la ce incidență avem acum. Dacă acum gâfâim, efectiv gâfâim, externăm ca să putem să primim, evident dacă starea pacientului permite, vă dați seama ce va fi peste două săptămâni!? Noi sperăm să ne înșelăm. Aceasta este situația! Cei mai mulți vin cu nevoie de oxigen, avem 110 surse de oxigen la Spitalul Slatina”, a spus managerul Angela Nicolae.