Intervenții chirurgicale inedite, la Spitalul Slatina

0
476

Echipa de ortopezi de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, condusă de medicul Dan Călin, a efectuat două operații de hernie de disc cervicală, intervențiile chirurgicale fiind inedite pentru unitatea medicală din județ.

Senatorul PSD, Siminica Mirea, s-a implicat în clarificarea legislației din domeniu.

„Am avut, recent, o provocare. Și nu am spus „nu!” În urma unei discuții purtate cu medicul ortoped Dan Călin de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe seama unui vid legislativ, privind implicarea medicilor din specialitatea Ortopedie Traumatologie, în diagnosticarea și tratamentul patologiei coloanei vertebrale, atât cea traumatică, cât și cea degenerativă, am găsit deschidere la Ministerul Sănătății pentru a înțelege care este limita de acțiune interdisciplinară, între neurochirurgie și ortopedie. Răspunsul este în favoarea ambelor discipline. Astfel, recent, la Slatina, fără presiunea dată de neclaritatea legislativă, echipa medicală a spitalului, compusă din medici ortopezi si anesteziști, au reușit să opereze două hernii de disc cervicale printr-un procedeu specific: artrodeză anterioară. Pacienții sunt bine, iar prin această reușită mă bucur că spitalul de la Slatina poate realiza intervenții considerate până acum exclusive în zona clinicilor universitare. (…) Implicarea mea este modestă, dar a facilitat efectuarea acestor noi intervenții prin soluționarea cadrului legislativ, reușind să înlăture presiunea existentă pe umerii personalului medical. Felicit, de asemenea, conducerea spitalului pentru suportul acordat echipei medicale tinere, dar cu o viziune modernă si de actualitate în tratamentul acestei patologii”, a spus senatorul Siminica Mirea.

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a precizat că doctori de pe mai multe secții sunt preocupați de diversificarea serviciilor medicale.

„Suntem într-o continuă perfecționare și deschidem tot timpul uși noi pentru pacienții din Olt și nu numai, pentru că tratăm pacienți din județul Vâlcea, din Gorj, Dolj. În cadrul Secției de Ortopedie au început colegii să nu abordeze doar patologia post traumatică, ușor ușor se formează o echipă care să abordeze patologia coloanei vertebrale, atât traumatică, dar și cea de hernie de disc. Au fost câteva intervenții efectuate, intervenții care până acum au avut succes, sperăm ca numărul intervențiilor pe coloana vertebrală să se înmulțească, iar rezultatele să fie bune sau foarte bune”, a spus medicul Florin Popa.