Doi olteni au murit din cauza COVID, sâmbătă, deși erau vaccinați

0
935

DSP Olt a raportat luni, 8 noiembrie, nouă decese din cauza COVID, printre morți fiind și doi olteni care erau vaccinați. Inițial, cei de la DSP Olt au precizat că toți cei morți zilele acestea din cauza COVID era nevaccinați, însă s-a revenit apoi cu precizarea că decesele 657 și  655 erau persoane vaccinate.

Astfel, viceprimarul din Urzica, Ion Vulpe, a fost răpus de COVID sâmbătă, 6 noiembrie, deși acesta era vaccinat cu serul de la Pfizer, schema completă fiind administrată în luna iunie. Bărbatul de 69 de ani a fost confirmat cu SARS-COV2 pe 21 octombrie și a ajuns la Spitalul Municipal Caracal, mai ales că avea și hipertensiune arterială și sechelele unui accident vascular cerebral. Starea vicelui s-a agravat și a murit pe 6 noiembrie.

O altă persoană vaccinată din Olt care a fost răpusă de COVID este o bătrână de 84 de ani, din mediul urban. Potrivit DSP Olt, olteanca era vaccinată cu serul de la Johnson. Bătrâna a  ajuns pe 23 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, unde a fost confirmată cu virusul SARS-COV2. Avea și cardiopatie ischemică cronică dureroasă. A murit pe 6 noiembrie, cauza decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, insuficienta respiratorie acuta, pneumonie, infecție COVID.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții DSP Olt, în total, cinci olteni care erau vaccinați cu schema completă au murit din cauza COVID de la inițierea campaniei de vaccinare.

Celelalte decesele raportate luni, 8 noiembrie, sunt: un bărbat de 74 de ani (comorbidități trombocitopenie, epilepsie), o femeie de 79 de ani, care avea și probleme cardiologie,  un bărbat de 71 de ani, avea sechele unui AVC, diabet și fibrilație atrială, un bărbat de 85 de ani, din mediul rural (comorbidități: boală renală cronică, fibrilație atrială, accident cerebral vascular sechelar, neoplasm pulmonar), un bărbat de 83 de ani (alte boli asociate: insuficiență renală cronică, insuficiența cardiaca congestiva, tumora cerebrala operată, trombocitopenie), o femeie de 32 de ani, pentru care aparținătorii au refuzat internarea la Spitalul Caracal și a murit acasă (avea întârziere mentală severă și parapareză spastică), o femeie de 71 de ani (avea și astm bronșic, diabet și sechele TBC). Cei șapte nu erau vaccinați.

De la izbucnirea pandemiei, 659 de olteni au murit din cauza COVID.

Autoritățile au raportat luni 81 de cazuri noi. 250 de persoane sunt internate în unitățile medicale din județ, din care 23 sunt la Terapie Intensivă, șapte fiind intubate.