122 de flacoane de Tocilizumabum, repartizate județului Olt

0
183

Peste 120 de flacoane de Tocilizumabum, medicament folosit pentru tratarea formelor grave COVID, au fost repartizate județului Olt.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Olt, sunt 122 flacoane de Tocilizumabum ajunse în județ, dintre care 90 sunt de 80 de miligrame și 32 de 400 de miligrame, cantitatea fiind eliberată din rezerva Ministerului Sănătății.

„Tocilizumabum va fi păstrat în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt  la temperaturi cuprinse între 2 – 8 grade Celsius și va fi predat treptat  unităților sanitare cu paturi din județ, în funcție de urgență cazurilor privind pacienții bolnavi de COVID-19, care necesită în terapie flux de oxigen, ventilație invazivă, cazuri severe sau critice, denumită și «furtună de citokine»”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Flacoanele vor ajunge pe secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și Spitalului Municipal Caracal, urmând a fi preluate în baza unui proces-verbal de predare-primire încheiat în trei exemplare, respectiv unul la spital, altul la DSP Olt și ultimul la Ministerul Sănătății.