VIN ALEGERILE PARLAMENTARE. ÎN PNL OLT ÎNCEPE… RĂZMERIȚA! ZILELE LUI VOICULESCU LA CONDUCEREA PNL OLT SUNT PUȚINE!

1
1161

De când au început în România alegerile ”democratice”, liberalii olteni, mulți dintre ei ”vopsiți” în culoarea roșie, n-au avut un partid unit (excepție, pentru o perioadă scurtă, pe timpul domniei lui Gigel Știrbu) și liniște. Mai ales în apropierea alegerilor generale, când lupta pentru a prinde un ”ciolan” de parlamentar devine animalică și fără management.

Cum în primăvara anului viitor vor avea lor alegeri parlamentare, la PNL Olt, se ”coace” de o răzmeliță în partid.

În centrul acestui uragan politic local se află, de peste 20 de ani, deputatul Gigel Știrbu, mărginit de primarii unor comune: Studina, Urzica și probabil Priseaca.

Din ”umbră” este susținut de către actualul prefect de Olt, Mario de Mezzo, și de fostul secretar general al PNL Olt, Ana-Maria Ciaușu, actul subprefect de Olt.

Prima mișcare reușită a ”pucistilor” cu deputatul Gigel Știrbu, vârf de lance, a fost prin schimbarea prefectului de Olt, Florin Homorean.

Peste capul senatorului Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt care nici măcar nu a fost consultat în această privință.

Nici numirea noului prefect de Olt, Mario de Mezzo, nu s-a făcut cum este obișnuit, cu ”avizul” actualului lider județean al PNL Olt.

Lucrurile se precipită din ce în ce mai mult și se pare că înclină soluția spre tabăra ”Știrbu &CO”.

Sunt informații din surse veridice că liderul național al PNL i-a cerut lui Liviu Voiculescu ”să facă un pas înapoi”; concret, să-și dea demisia din conducerea partidului.

Acesta a refuzat, cum era de înțeles, existând în continuare presiuni de la centru pentru schimbarea liderului de la Olt.

Astăzi, dacă analizăm cu atenție scena politică națională și cea de la Olt a PNL, lucrurile par a merge într-o singură direcție: defalcare lui Liviu Voiculescu!

Cum? Simplu! Retragerea sprijinului politic al acestuia șidizolvarea de către Biroul Politic Național al PNL Olt, desemnarea unui intermediar care să organizeze alegerile județene…!

Practic, la pNL Olt, organizația este slabă, divizată și căpată de sub controlul conducerii județene.

Deputatul Gigel Știrbu – unul dintre cei mai versați și longeviv om politic și parlamentar din România – are forța și priceperea necesare pentru a câștiga aceste alegeri județene.

Cu el sau cu marian Vasile, primarul comunei Studina, președinte.

Bătălia politică la Olt s-a precipitat rău și datorită faptului că, la viitoarele alegeri parlamentare, PNL va ocupa doar un post de deputat (unul va reveni AUR) și unul de senator.

Nu trebuie uitat și faptul că actualul prefect are o experiență politică la nivel național (mai puțină…local) și că poate influența mersul politic al avenimentelor în Olt.

Vom urmării atent, lupta dintre liberalii olteni, anticipând  de pe caum un câștigător: deputatul Gigel Știrbu&Co!

P. Calciu

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.