PMP OLT, LA PRIMA CONFERINȚĂ DE PRESĂ ÎN NOUA FORMULĂ. JENEL COPILĂU A AVUT-O CA INVITATĂ PE IOANA CONSTANTIN, SECRETARUL GENERAL ADJUNCT AL PARTIDULUI

0
550

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară (PMP), a fost prezentă miercuri, 25 noiembrie, în municipiul Slatina pentru a participa la o conferință de presă susținută de noul președinte al PMP Olt, Jenel Copilău, candidatul PMP, filiala Olt, de pe locul I, la Camera Deputaților, și Cătălin Militaru, candidatul PMP Olt care deschide lista la Senatul României, la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Subiectele principale de discuție au fost alegerile parlamentare, prioritățile pe care PMP le are în programul său de guvernare, dar și alte teme de interes actual. Prima problemă ridicată de către secretarul general adjunct al PMP a fost legată de eliminarea pensiilor speciale. Referitor la acest subiect, Constantin a declarat:

Să știți că în ultimii ani, dar mai ales în acest an a crescut foarte mult cota de ipocrizie în ceea ce privește pensile speciale. Ele au un impact bugetar foarte mare și au fost create preponderant de PSD pentru că ne referim în special la cele pentru parlamentari și pentru primari. Pentru noi (n.red. PMP) singurii care merită aceste pensii speciale sunt cei care au pus țara mai presus de viața lor. Atât. În rest nu te-a obligat nimeni să fi primar, deputat, senator, președinte de Consiliu Județean ca să primești pensie specială”, a declarat Ioana Constantin.

În opinia secretarului general adjunct al PMP programul Partidului Mișcarea Populară se axează pe câteva elemente importante: sănătate, educație, credință, dar și economie.

Ioana Constantin a declarat că PMP are, la nivel național, un proiect de lege care vizează sistemul sanitar, în speță creșterea finanțării sistemului, dar și depolitizarea urgentă a sistemului de sănătate în condițiile în care există numiri politice la toate spitatelele din România.  Aceasta susține că trebuie reformat din temelii pentru că, deși au trecut cinci ani de la tragedia de la Colectiv, iată-ne astăzi într-o situație similară, în care la Spitalul Județean din Piatra Neamț au murit bolnavi în urma unui incendiu petrecut pe secția de ATI, iar paturile pentru arși au rămas aceleași ca număr, ca acum cinci ani. De asemenea, Constantin a vorbit despre accesul la educație al copiilor din mediul rural, în sensul că 40 la sută dintre aceștia nu au acces la educație. „ Este inadmisibil ca în țara cu cea mai mare viteză la internet să avem școli încă neconectate la internet și copiii să nu aibă acces la educație în mediul rural. Astăzi, să nu ne prefacem, în România, nu se face școală. Școala aceasta on line, mai ales pentru elevii din mediul rural, dar chiar și în urbanul mic nu există”. Totodată, cercetarea și cultura sunt alte două priorități ale PMP. De aceea, PMP susține creșterea alocării din PIB pentru cele două domenii.

În finalul discursului Ioana Constantin a declarat că PMP țintește la Olt să aibă reprezentare în Parlamentul României, chiar dacă la ultimele alegeri nu au fost cele mai bune rezultate. La nivel national însă aspirațiile sunt mult mai mari „ Procentul pe care noi l-am stabilit ca obiectiv este unul cu două cifre și anume 10%. PMP a obținut de altfel, la alegerile locale, la nivel national peste 6% și este al treilea partid ca număr de aleși locali la nivel național”, a concluzionat Constantin.

Cătălin Militaru, candidatul PMP, filiala Olt, care deschide lista la Senat a ținut să mulțumească forului central al partidului pentru încrederea acordată. „Este o  onoarea pe care mi-a făcut-o prin această candidatură la Olt. Vreau să asigur toți oltenii noștri de cea mai bună credință vizavi de toate intențiile pe care ni le-am exprimat aici. Tot ce vom construi, vom construi împreună într-o echipă a PMP, o echipă tânără plină de entuziasm, determinare și totodată cu o coerență pe care până acum, cel puțin în ultimii ani nu am văzut-o la niciun partid”, a spus Militaru.

La rândul său, președintele PMP Olt, Jenel Copilău, candidat la Camera Deputaților a declarat: „ Sperăm ca echipa, care suntem reprezentanți de bază ai organizației județene, să facem o figură bună la alegerile parlamentare, astfel încât să putem să punem în aplicare toate problemele pe care le-am spus în decursul timpului vizavi de unitatea administrativă a județului Olt. Problema cea mai importantă  la ora actuală după ce au început lucrările pe Drumul Expres cred că este agricultura. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții asociațiilor și a societăților comerciale agricole cea mai stringentă este problema apei. Degeaba avem un râu care străbate județul nostru pe aproape 100 kilometri, degeaba avem 10 captări de apă, degeaba avem lucrări amenjate la peste 150.000 de hectare pentru irigații, în anul 2000 după spusele celor de la Direcția Agricolă s-au irigat doar 5.000 de hectare și acestea în cadrul fermelor legumicole. Sperăm ca prin investițiile pe care le vom face în mandatul 2020-2024 județul Olt să ajungă la o suprafață de irigat de peste 250.000 de hectare astfel încât să asigurăm producții constante pentru a contribui la PIB-ul României cu o sumă destul de importantă”, a conchis Copilău.