Thea Vochiță: ”Vara aceasta urmează să susțin examenul pentru licența de antrenor, iar în anii ce urmează si pe cel pentru titlul de arbitru la competiții”

0
579
Este tânără, talentată și foarte ambițioasă, iar dansul sportiv reprezintă a doua sa viață. Visează să ajung un neurochirurg de succes, însă vara aceasta va susține examenul pentru licența de antrenor. Vorbim așadar despte Thea Vochiță, un tânăr talent din municipiul Slatina care a acordat cotidianului GAZETA OLTULUI un scurt interviu în care ne-a vorbit despre sacrificii, pasiune, talent și dans. 
Pentru început, te rugăm, să ne spui cine este Thea Vochiță?
Mă numesc Thea Vochita, am 17 ani, sunt născuta pe 1 martie 2006 și sunt eleva în clasa a XI-a la Colegiul National ,,Ion Minulescu’’ din Slatina. Cea mai mare pasiune a mea este dansul sportiv pe care îl practic de aproape 9 ani. Pe lângă asta, aspir la o cariera în medicină și visez să ajung un neurochirurg de succes.
Ce reprezintă dansul pentru tine și când ai început să faci primii pași pe ritm muzical?
La vârsta de 3 ani, am intrat pentru prima data într-o sală de dans, mama mea m-a înscrisese la cursuri de balet. Am practicat baletul pentru 3 ani, după care, împreună cu colegele mele de clasa am hotărât să ne înscriem la dans sportiv. Nu mi-aș fi imaginat vreodată cât de mult urma să ma îndrăgostesc de acest sport. În acești ani, am avut parte de momente minunate, în care știam că pot reuși orice, dar si momente grele, în care simțeam că nu mai pot, că vreau să renunț. Totuși, nu mi-aș putea imagina viața fără dans, este o parte din mine și fără el nu aș fi eu.
 Această pasiune este costisitoare? Sunt scumpe costumațiile pe care le folosiți în spectacole?
Când vine vorba de partea financiară, costurile sunt foarte mari. Doar o rochie poate depăși cu ușurintă suma de 1000€. Pe lângă asta mai sunt deplasări în fiecare weekend și bineînțeles antrenamentele. Acest sport necesita foarte multe sacrificii financiare, iar fără anumiți sponsori care sunt dispuși să investească în tine, la un moment dat nu mai poti da înainte.
De-a lungul timpului, munca ta pe ringul de dans a fost răsplătită cu multe premii. Ne poți enumera premiile cele mai importante?
În toți acești ani, am câștigat numeroase premii, dar au fost bineînțeles si înfrângeri, care m-au făcut mai puternica si m-au ambiționat să mă antrenez din ce în ce mai mult până am ajuns unde sunt acum. În prezent, sunt sportiva la Școala de dans ,,Ru Apollo’’ din Râmnicu Vâlcea si formez o echipa minunata împreună cu partenerul meu Patrick Murăruș si antrenorul Alex Runceanu. Unele dintre cele mai importante premii pe care le-am obținut anul acesta sunt: Finaliști la Campionatul National al României(3-5 martie, Oradea);  Finaliști la Dance Masters, unul dintre cele mai mari concursuri din Romania, care a găzduit numeroși sportivi din diverse tari(4-6 iunie, Bucuresti);  Finaliști La Black Sea Dance Festival (25-26 martie, Varna, Bulgaria); Câștigatori ai Cupei Contesina (1 aprilie, Bucuresti)
Vrei să faci o carieră din dans? Unde te vezi peste 10 ani?
Nu cred că aș putea sta vreodată departe de dans, așa că plănuiesc să rămân în lumea dansului, vara aceasta urmează să susțin examenul pentru licența de antrenor, iar în anii ce urmează si pe cel pentru titlul de arbitru la competiții.
 Ce sfaturi ai pentru tinerii care sunt pasionați de dans?
Dacă într-adevăr aveți o pasiune pentru dans, munciți pentru ce vă doriți, nu lăsați pe nimeni si nimic să stea în fata drumului vostru spre succes. În cariera unui sportiv, mereu vor fi momente grele, care te vor pune la pământ, dar totul va fi răsplătit la un moment dat.