Paul Stănescu a demisionat din conducerea PSD

0
4063

Paul Stănescu a demisionat din funcția de preşedinte executiv al PSD, la două săptămâni după ce fusese numit în funcție.

Anunțul a fost făcut în timpul Comitetului Executiv al PSD, iar Paul Stănescu nu și-a argumentat decizia. Hotărârea vine după ce Paul Stănescu s-a declarat împotriva convocării unui congres în care să se aleagă o nouă conducere a partidului până după alegerile prezidențiale din această toamnă.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit vineri pentru a stabili data congresului şi să discute din nou despre remanierile din Guvern.

Majoritatea au declarat că un congres de alegere a președintelui trebuie organizat cât mai rapid, Marian Oprișan înaintând ca interval de timp sfârșitul acestei luni, însă alți lideri importanți consideră că ar trebui organizat după alegerile prezidențiale din toamnă.

Pe de altă parte, Niculae Bădălău susţine varianta unui congres organizat „într-o lună-două” pentru a stabili programul de campanie al prezidenţiabilul şi numele acestuia.

De aceeași părere este și Gabriela Firea, care a spus însă că nu există un conflict între ea și Viorica Dăncilă: „Așa s-a auzit pe surse. Eu nu știam că avem un astfel de conflict.”

În ceea ce privește data organizării congresului PSD, primarul general al Capitali a spus că „graba strică treaba”.

Sursa:digi24.ro