16.2 C
Slatina
vineri, mai 31, 2024
Acasă Politica Grupul ALDE s-a desființat!

Grupul ALDE s-a desființat!

0
439
Călin Popescu Tăriceanu a făcut anunțul în plenul Senatului odată cu „eliminarea domnului Meleșcanu”. Grupul ALDE se va configura într-un grup mixt cu Pro România.
Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri în plenul Senatului că grupul senatorial ALDE se desfiinţează şi „se configurează” un grup mixt cu Pro România. El a adăugat că grupul ALDE se desfiinţează pentru că nu mai are şapte membri care au fost aleşi pe lista aceluiaşi partid.

„Vă rog să luaţi act de prevederea regulamentară şi să luăm act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu. Vă anunţ că voi depune o notificare la biroul preşedintelui Senatului. Va trebui să luaţi act şi de acest lucru. În momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul permanent, întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumneavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l pontaţi ca membru ALDE. Vor trebui recalculaţi coeficienţii şi funcţiile care trebuie alocate fiecărui grup”, a afirmat Tăriceanu.

De asemenea, amintim faptul că Tăriceanu a declarat că Teodor Meleșcanu nu mai este membru ALDE.

„Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Am făcut o adresă pe care am depus-o la biroul preşedintelui”, a afirmat miercuri, în plen, Tăriceanu.

Sursa: capital.ro