DACĂ LA NIVEL NAȚIONAL , PROBABIL VA CÂȘTIGA PNL, LA OLT, PSD FRUNTAȘ PE ȚARĂ..!

3
813

REZULTATUL VA FI INFLUENȚAT DE MODUL ÎN CARE PARTIDELE VOR REUȘII SĂ-ȘI ADUCĂ SIMPATIZANȚII LA URNE

Duminică, parcă ca niciodată, va fi o luptă dramatică pentru toate partidele politice: Cele mari PNL, PSD și USR să iasă un procent cât mai mare, iar pentru cele mici (UDMR, PMP, PROROMÂNIA (ALDE) să treacă pragul electoral de 5%. La Olt, din informațiile noastre, va fi o prezență de peste 50%, pentru că “ mașina de campanie a PSD funcționează perfect. Procentul poate fi și mai mare decât cel de la alegerile europarlamentare( 51,2 %)
Să nu uităm că PSD are 95 de primării, din care 6 din municipiile și orașele județului care vor face tot posibilul să aducă cât mai mulți votanți la urne.
Credem că, la Olt, acest partid va obține cel puțin 58% din voturi, ceea ce înseamnă 2 senatori, 1 fiind obșinut prin redistribuire.
Deci, Paul Stănescu și Siminica Mirea vor fi din nou în Senatul României. Următorii pe listă: Cernat Costin Șerban, Brătoi Sorin Cristian și Mariana Matei n-au nicio șansă. La Camera Deputaților, PSD Olt va avea după toate probabilitățile 3 deputați: Marius Iancu, Cătălin Grecu și Florin Barbu.
Cel de-al patrulea pe listă, Ionuț Adrian Chesnoiu este la limită în raport de voturile obținute de PNL, USR și de partidele mici, dacă vor trece pragul electoral ”cu ce procent!”.
Credem că Emil Albotă, Cornelia Sulger, Cosmin Floreanu , Adrian Bărbulete nu vor prinde un post de deputat.
PNL la Olt a obținut la Alegerile Europarlamentare un procent de 25,09 și din calculele noastre vor obține un post de senator, în persoana președintelui filialei Olt, Liviu Dumitru Voiculescu și un deputat în persoana actualului parlamentar de Olt, Sorinel Gigel Știrbu.
Probabil că procentul pe care-l vor obține se va situa în jurul cifrei ”29” ceea ce da speranțe pentru obținerea a încă (prin redistribuire) un post de deputat în persoana Anei-Maria Ciaușu.
La senat credem că Sorin Ciucu și Ion Voicu nu au nicio șansă să obțină un mandat de senator.
Cum nici Ionuț Stanciu și Mihai Cacoveanu n-au cum să prindă un scaun de deputat.
O mare necunoscută este pentru noi USR care nu are nici organizații de partid în toate localitățile și nici măcar un singur primar de Olt.
Totodată, liderul partidelor care este și primul pe listă la Camera Deputaților, Fănel Bădici, are deja probleme de imagine, este contestat de mulți și are chiar reclamații penale.
USR poate, datorită valului care a pornit de la nivel național, să treacă și la Olt pragul electoral.
Dacă ne-am lua după procentul obținut la Europarlamentare cand au avut aproape 11 procente, ar avea șansa de a obține prin redistribuire un loc de deputat.
Pe listă senatului se află Florea Cîrstea, un polițist pensionar, care nu are șanse reale.
PRO Romania are la senat în capul listei pe Alexandru Bogdan Trifan iar la Camera Deputaților pe liderul partidului, actualul deputat, Mihai Niță.
La Europarlamentare au obținut un procent de aproape 6%, și au în județ un număr de trei primari la care se mai adaugă unul de la ALDE, cu care fac echipă comună.
Ținand cont de actuala situație politică credem că la Olt acest partid nu va trece pragul electoral. Dacă obțin un procent mare, este o … surpriza!
Celelalte partide, PMP, PRM, Partidul Socialist Roman, UDMR, Alianța pentru Unirea Romanilor, Partidul Puterii Umaniste și Partidul Ecologist nu vor trece pragul electoral.
Dacă ne uităm cu atenție pe listele cu candidatii la alegerile parlamentare ale tuturor partidelor, constatam cu surprindere că peste 90% dintre candidați sunt persoane necunoscute, fără notorietate, și care nu s-au remarcat cu nimic în viața politică, socială, sau la locul de muncă.

Paul Calciu

3 COMENTARII

  1. Oricum va castiga psd ul in OLT ptr ca si oamenii sunt redusi mintal de psd .Aici nu sau bagat bani in infrastructura ca daca ii destepti pe prosti nu ii mai conduci asa ca nu baga apa si canalizare , nu mai vb de gaze care nu vor fii niciodata in istoria Romaniei gaze in sudul tarii dar PSD ul trebuie sa fie atribuit partidelor extremiste

  2. oamenii sunt oricum retardati pe aici, dar psd-ul a accentuat si profitat de asta….

    ,,de modul in care partidele vor ,,reusii”…..cu un ,,i” …,,ziaristule” =)))))

  3. Maine , Romania si democratia se vor lupta cu prostia din Olt, ca de obicei. Urmeaza mamaligarii din Teleorman si Dolj, apoi posircarii din Gorj, Valcea, Arges si Dambovita. Atata prostie cata preia Dunarea in 150 Km , nici Marea Neagra nu mai suporta.

Comentariile sunt închise.