Cătălin Grecu: ”Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege inițiat de PSD, prin care se reduce TVA la lemnele de foc, de la 19% la 5%”

0
191

Plenul Camerei Deputaţilor a votat două proiecte de lege care prevăd scăderea TVA-ului pentru lemne de foc de la 19% la 5%. Propunerile legislative aparţin Partidului Social Democrat și au ca scop ajutorarea persoanelor vulnerabile, din zonele rurale, care încă se mai încălzesc cu lemne. Pe marginea acestui subiect, deputatul de Olt, Cătălin Grecu a făcut următoarele precizări:

”Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege inițiat de PSD, prin care se reduce TVA la lemnele de foc, de la 19% la 5%. Beneficiarii sunt persoanele fizice, școlile, spitalele, dispensarele medicale, unitățile de asistență socială… Este o dovadă că pot exista oportunități de bună practică parlamentară, care să devină soluții pentru români. Nu spun că aici s-a încheiat definitiv problema combustibilului solid, dar este o măsură reală cu impact imediat. Vizează 45% din gospodăriile României, iar dacă-mi dați voie vă mai ofer o dată statistică: 85% din locuitorii mediului rural se încălzesc cu lemne. Acum înțelegeți, printr-un exemplu, viziunea și conceptul PSD despre rolul unui partid politic în viața mai bună a românilor.” a declarat parlamentarul oltean.