Potrivit surselor Gazeta Oltului, în mai multe localități din județul Olt sunt interese mari privind alegerile locale din 27 septembrie și se merge până la fraudarea alegerilor prin cumpărarea de voturi, cu sume cuprinse între 100-400 de lei. Sumele diferă în funcție de nivelul de trai din fiecare localitate, de câți membri cu drept de vot există în fiecare familie sau de înțelegerile anterioare.
Voturile sunt cumpărate și prin alte mijloace, cum ar fi favoruri făcute cu mult timp în urmă sau promisiunea angajării rudelor în primărie. Olteanul din multe localități rurale din județ își vinde votul și pentru promisiunea realizării muncilor agricole (arat, semănat, recoltat) din perioada toamnă-iarnă gratuit sau le prețuri mult sub piață.
Pentru terenul pe care l-au dat în arendă, unii au primit o recoltă mai mare decât li s-ar fi cuvenit în mod normal. Mascat, candidații sau rudele de gradul I care dețin terenuri în arendă și care dispun de utilaje pentru efectuarea lucrărilor au negociat votul din 27 septembrie în acest fel. Se pare că au fost racolate și instruite special persoane pentru astfel de operațiuni ilegale. De cele mai multe ori, nu candidatul face aceste operațiuni, ci persoane apropiate, fie din familie, fie angajați ai primăriei, fie angajați ai firmelor pe care le deține.
Candidații apelează și la practici rudimentare, care țin mai mult de Evul Mediu, când credința era superioară rațiunii. Astfel, oamenii sunt puși să jure în fața icoanei că vor atribui votul candidatului care sare cu banii. Sunt și candidați care cer fotografierea buletinului de vot cu ștampila pe candidat sau se merge pe încredere, în baza relației vechi.
Cei mai vulnerabili sunt oltenii cu posibilități financiare scăzute, cei care au probleme cu alcoolul sau cei de etnie romă.
Ne permitem să enumerăm câteva localități din județ unde se întâlnesc astfel de practici: Scărișoara, Izbiceni, Ștefan cel Mare, Bucinișu, Drăghiceni, Milcov, Șerbănești, Topana, Drăgănești, Balș sau Scornicești. În multe localități organele cu atribuții de control, precum poliția, parchetul sau SRI sunt în alertă și urmăresc fenomenul.
Asa este si la Babiciu unde primarul PSD ofera locuri de munca la magazinul peco din comuna si la ceilalti ii ajuta cu un dublu de porumb sau le ara si le seamana iar la alti le spun e ca le taie ajutorul social , asta se intimpla si la rusanesti , cu toate ca voi ziaristii a ti enumerat localitati unde nu sunt primari psd ,. JAVRELOR de ziaristi ieftini
ha ha ati uitat si de ..IZVOARELE..RADOMIRESTI SI …CAM TOAATE SI PESTE TOT !!!!
Și la Potcoava este la fel! PSD ul știe mai bine cum procedează și cum câștiga!
Rușine celor care accepta sa se vândă pentru 50-100 lei!
Rușine și celor ce oferă aceste sume!
Taci si inghite…la toti pnl’listi…
Comentariile sunt închise.