CENTRUL DE SACRIFICARE A MIEILOR ÎN TÂRGUL DIN OSICA DE SUS, AVIZAT DE DSVSA OLT

0
431

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  (DSVSA) Olt a emis avizul de funcționare temporară pentru spaţiul  special amenajat în târgul săptămânal din comuna Osica de Sus pentru sacrificarea mieilor şi iezilor în zilele de 25.04.2021 şi 01.05.2021.  Este primul centru avizat, de la nivelul judeţului Olt. 

Ca urmare a solicitării transmise de către Primăria Osica de Sus, a realizării analizei de risc în contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 şi de evoluţia pestei porcine africane la nivelul judeţului Olt, a verificării la faţa locului a respectării condiţiilor de igienă în conformitate cu legislaţia naţională sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a avizat sacrificarea temporară a tineretului ovin şi caprin în spaţiul special amenajat din incinta Târgului săptămânal din comuna Osica de Sus, în zilele de 25.04.2021 şi 01.05.2021, conform solicitării primăriei .

De asemenea, ca urmare a solicitării Primăriei Caracal de a se aviza un spaţiu temporar pentru sacrificarea tineretului ovin şi caprin în Caracal, str.Târgului, nr. 15, judeţ Olt, în perioada premergătoare Paştelui Ortodox, respectiv între 29.04. – 01.05.2021, s-au comunicat condiţiile sanitare veterinare care trebuie îndeplinite, urmând ca la notificarea finalizării lucrărilor de amenajare să se realizeze verificarea, în vederea avizării/neavizării spaţiului respectiv, se arată într-un comunicat al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

 Inspectorii sanitari veterinari recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade, numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina apariţia îmbolnăvirilor.

PENTRU SESIZĂRI/RECLAMAŢII ÎN DOMENIUL SIGURANŢEI ALIMENTELOR, CETĂȚENII POT  APELA  NUMERELE  DE TELEFON : 0372753837/ 0372753838.