Fiul și ginerele lui Nicolae Ceaușescu și-au retras acțiunea în instanță declanșată împotriva istoricului Lavinia Betea

0
536

Valentin Ceaușescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceaușescu, și Mircea Oprea, ginerele său, și-au retras acțiunea în instanță declanșată împotriva istoricului Lavinia Betea.

La 17 ianuarie titram „Precedent periculos! Ceaușescu a devenit marcă protejată! Istoricul Lavinia Betea, chemat în instanță!”La 33 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, România pare desprinsă dintr-o lume kafkiană. Ceaușescu a devenit marcă protejată, iar urmașii fostului dictator comunist au făcut un demers halucinant: istoricul Lavinia Betea a fost chemat în instanță, pentru a da socoteală pentru cartea „Ceaușescu și epoca sa”, publicată la editura Corint, scriam la vremea respectivă.

Acum, conform Fanatik.ro, urmașii lui Nicolae Ceaușescu și-au retras acțiunea în instanță împotriva istoricului Lavinia Betea, autoarea biografiei fostului dictator.

Lavinia Betea a confirmat acest aspect

Lucrurile, într-adevăr, așa au fost. Oprean și cu Valentin Ceaușescu au brevetat marca Ceaușescu. Am înțeles că la ultima ședință de tribunal a fost și Valentin Ceaușescu, pentru că instanța a cerut să se identifice, să fie îndeplinite procedurile de rigoare.

Iar Valentin Ceaușescu a spus că el nu a cerut prelungirea mărcii după 2017, prin urmare să fie exonerat de chemări și de restul…

Prin avocat, domnul Oprean a anunțat că renunță la acțiune. Din ce înțeleg, Oprean a cerut prelungirea mărcii și după 2017”, a spus Lavinia Betea, pentru FANATIK.

Așadar, s-a terminat. Dar poate mâine o să dea pe altcineva în judecată, pentru că numai eu am, în bibliografia cărții, alte 109 volume și articole care au Ceaușescu în titlu.

Este ceva absolut aberant, până la urmă. Nu e deloc plăcut să pățești așa ceva.

Eu o să-mi văd mai departe de treabă, așa cum și domnul Oprean ar trebui să-și vadă de problemele dânsului. Dacă ai fost ginerele lui Ceaușescu, nu înseamnă că poți să pui monopol pe istoria României”, a mai spus ea.

Urmașii lui Ceaușescu ceruseră daune morale de 10.000 de lei

Mircea Oprean, soțul Zoiei Ceaușescu – fiica fostului cuplu dictatorial -, și Valentin Ceaușescu, fiul Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu, sunt cei care au chemat-o în fața judecătorilor pe Lavinia Betea.

Aceștia îi solicită Laviniei Betea „daune morale în cuantum provizoriu de 10.000 de lei”.

Motivul? Oprean și Valentin Ceaușescu sunt titularii mărcii verbale „Ceaușescu”, înregistrată la OSIM.

Sursă: bugetul.ro