Unde trag turiștii străini în România. Top 3 destinații

0
363

Țara noastră deține o ofertă turistică impresionantă. Litoralul, orașele medievale, traseele montane, parcurile, gastronomia desăvârșită, dar și oamenii primitori sunt elementele ce alcătuiesc rețeta turismului românesc. Numărul de turiști străini care vizitează România crește considerabil de la an la an. Iată ce se află în topul preferințelor:

Castelul Bran

Castelul Bran devine cunoscut în întreaga lume la sfârșitul secolului XIX, după publicarea romanului ”Dracula”, scris de Bram Stocker. Subiectul acestei cărți se bazează pe legenda Contelui Dracula, iar acțiunea are loc pe teritoriul Transilvaniei. Personajul principal, cel mai celebru vampir al literaturii internaționale, își avea reședința la castel.

Delta Dunării

Pe locul doi în topul preferințelor se află Delta Dunării. O veridică minune a naturii care-și fascinează vizitatorii cu fauna diversificată, locurile sălbatice, peisajele incredibile, dar și cu preparatele pe bază de pește. Farmecul acestui colț de lume poate fi descoperit printr-o plimbare cu barca sau drumețiile pe limbile de uscat, un avantaj reprezentându-l micile localități pescărești ce-și păstrează autenticitatea.

București

Locul trei este ocupat de capitala țării, orașul București. Denumit și Micul Paris, orașul îmbină arhitectura veacurilor trecute cu clădirile moderne. Una dintre zonele vizate de cei mai mulți dintre turiști este Centrul Vechi. Oraș cosmopolit, Bucureștiul se fălește cu cea mai mare clădire administrativă din lume: Casa Poporului. Parcurile, muzeele, dar și restaurantele întregesc oferta turistică a capitalei.