Zeci de profesori olteni s-au retras din examenul de titularizare. Vezi ce s-a întâmplat

0
882

Zeci de profesori s-au retras din concursul de titularizare care s-a desfășurat miercuri în Olt.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, din examen s-au retras 70 de aspiranți la catedrele din învățământ. În timp ce 67 de dascăli s-au retras din motive personale, cel mai probabil părăsirea concursului fiind determinată de faptul că nu au stăpânit materia, ceilalți trei s-au retras din motive medicale. La titularizarea din acest an au fost 586 de olteni înscriși, iar 112 au absentat și 70 s-au retras în timpul examenului. Cei 404 candidați prezenți vor afla rezultatele pe 17 iulie.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene pe 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv 18 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro în data de 24 iulie.

Pentru obținerea unui post de titular, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru suplinitor, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată (titulari) se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.