Olt: 79 de elevi, absenți la cea de a doua probă a Bacalaureatului

0
127

Din cei 2.223 de candidați ce s-au înscris la cea de a doua probă scrisă a Bacalaureatului, adică Matematică sau Istorie, susținută marți, 21 iunie, 79 de elevi au lipsit, iar un adolescent a fost eliminat, după ce a încercat să copieze.

Tentativa de fraudă a fost înregistrată la centrul de examen organizat la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, elevul care dădea proba la istorie fiind prins de profesorii supraveghetori de la clasă cu o fițuică asupra lui.

Este al treilea elev eliminat de la Bacalaureatul din vară, după ce luni, la proba scrisă de română, au mai fost eliminați doi liceeni. Unul de la același centru Liceul „A. I. Cuza” Corabia, care avea asupra lui un telefon mobil, iar celălalt de la centrul organizat la Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, asupra căruia supraveghetorii din sala de examen au găsit o fițuică.

Următoarea probă scrisă a sesiunii de vară a examenului maturității este programată pentru miercuri, 22 iunie, fiind cea la alegere a profilului și specializării.

În Olt, Bacalaureatul se desfășoară în zece centre de examen, iar în județ sunt și trei centre de evaluare a lucrărilor venite din alte județe ale țării.

Afișarea primelor rezultate este pe 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie, după ce în perioada 28 – 30 iunie contestațiile depuse vor fi rezolvate.