Dosarul cu grupul ,, Gheorghe Anghel’’, se rejudecă

0
678

Dosarul penal în care a fost judecat Gheorghe Anghel și cei 13 inculpați, de către Tribunalul Olt, se trimite spre rejudecare. Pe surse (hotărârea încă nu a fost redactată) : Judecătorul Gheorghe Marușca care atunci, cu o zi înainte, ieșea la pensie, ar fi dat o sentință corectă, dar blândă.

Magistrații Curții de Apel Craiova au avut de judecat o cauză penală foarte cunoscută legată de devalizarea Primăriei Caracal pe vremea când primar era Gheorghe Anghel. Dosarul a fost judecat în primă instanță de Tribunalul Olt, unii dintre inculpați făcând apel la hotărârea luată de instanță. În orice caz, pedepsele date au fost surprinzător de mici față de pagubele care s-au produs la Primăria Caracal. Reamintim, în cauză au fost judecați 14 inculpați, iar Tribunalul Olt prin judecătorul Gheorghe Marușca a dat sentințe blânde, de la cea mai gravă privind închisoarea, la cea prin care s-a dispus încetarea procesului penal. Pedepsele cu executarea au fost date atunci pentru fostul primar, Gheorghe Anghel, închisoare de 3 ani și 6 luni și reprezentanții conducerii primăriei, este vorba de fostul director economic, Maria Tudor, fostă angajată la Compartimentul Contabilitate, Natalia Olaru, casiera primăriei, Mariana Coșoveanu și fosta angajată a Compartimentului Contabilitate, Elena Neculăiță. Interesant este că cel care a judecat acest proces foarte complex, a fost judecătorul Gheorghe Marușca, cu o zi înainte ca acesta să iasă la pensie. În perioada cât a fost primar Gheorghe Anghel, s-au comis mai multe fapte în care Primăria Caracal a fost jegmănită printr-un sistem bine pus la punct prin complicitatea salariaților de la mai multe compartimente din cadrul primăriei. Faptele reținute în sarcina acestora erau și sunt cele de înșelăciune, de fals intelectual, fals în scris sub semnătură privată, uz de fals, delapidare și abuz în serviciul contra intereselor publice în formă calificată.

Curtea de Apel Craiova a retrimis dosarul de judecare, vorbim de unul dintre dosarele în care este incriminat fostul primar Gheorghe Anghel, iar în celălalt dosar dat la Curtea de Apel Craiova către judecare, este vorba de o fraudă care s-a comis în cadrul fostului IGO. Referitor la acest dosar am cerut un punct de vedere cunoscutului avocat slătinean, Radu Țuluca care ne-a declarat în exclusivitate următoarele,,Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Județean Olt. Încă nu s-a redactat hotărârea de judecată cu motivul retrimiterii spre judecare la Curtea de Apel Craiova și urmează ca în raport, acțiunile făcute de instanță să poată pregăti apărarea la Tribunalul Județean Olt, unde urmează să se judece această cauză.’’

Reamintim că prejudiciul produs de cei 4 inculpați Primăriei Caracal este destul de mare și la vremea respectivă a fost un subiect de presă națională.

Redacția G.O.