Trofeul FesTin 2022- ediția a XII a, fost câștigat de Trupa Phantasia din Craiova

0
129

Festivalul de teatru și film de scurt metraj “FesTin” dedicat tinerilor de pe tot cuprinsul țării talentați și pasionați de arta teatrală și cinematografică, desfășurat la Caracal în perioada 23-26 august a.c. s-a încheiat. Desfășurat sub patronajul Primăriei și al Consiliului Local prin intermediul Centrului Cultural Municipal, festivalul a cărui ediție a ajuns la numărul 12 și-a desemnat câștigătorii printr-o gala desfășurată în incinta Naționalului caracalean.  Alături de tinerii nerăbdători să afle decizia juriului alcătuit din regizorii Nae Caranfil și Vlad Zanfirescu, actorii;Otilia Cârstea, Costinela Ungureanu, ClaudiuMihail, scenograful Alexandru Popa  și Florin Beciu, directorul Centrului Cultural municipal Caracal, s-a aflat și primarul localității Ion Doldurea care după ce a felicitat toți participanții la festival a înmânat și premiile câștigătorilor. Trofeul FesTin 2022 ediția a XII-a, a fost câștigat de Trupa Phantasia din Craiova .

A fost o ediție dedicată tinereții în care s-au împletit armonios cele trei arte;teatrul, filmul și muzică. O ediție de la care participanții   au  plecat cu un plus de experiență de la atelierele de lucru pe care le-au avut cu trainerii.

Gala FesTin a fost urmată de spectacolul de teatru PE O PÂNZĂ DE PĂIANJEN în regia  lui Vlad Zamfirescu, spectacol jucat cu casa închisă.

Doru Tudor