Trofeul FesTin 2022- ediția a XII a, fost câștigat de Trupa Phantasia din Craiova

0
91

Festivalul de teatru și film de scurt metraj “FesTin” dedicat tinerilor de pe tot cuprinsul țării talentați și pasionați de arta teatrală și cinematografică, desfășurat la Caracal în perioada 23-26 august a.c. s-a încheiat. Desfășurat sub patronajul Primăriei și al Consiliului Local prin intermediul Centrului Cultural Municipal, festivalul a cărui ediție a ajuns la numărul 12 și-a desemnat câștigătorii printr-o gala desfășurată în incinta Naționalului caracalean.  Alături de tinerii nerăbdători să afle decizia juriului alcătuit din regizorii Nae Caranfil și Vlad Zanfirescu, actorii;Otilia Cârstea, Costinela Ungureanu, ClaudiuMihail, scenograful Alexandru Popa  și Florin Beciu, directorul Centrului Cultural municipal Caracal, s-a aflat și primarul localității Ion Doldurea care după ce a felicitat toți participanții la festival a înmânat și premiile câștigătorilor. Trofeul FesTin 2022 ediția a XII-a, a fost câștigat de Trupa Phantasia din Craiova .

A fost o ediție dedicată tinereții în care s-au împletit armonios cele trei arte;teatrul, filmul și muzică. O ediție de la care participanții   au  plecat cu un plus de experiență de la atelierele de lucru pe care le-au avut cu trainerii.

Gala FesTin a fost urmată de spectacolul de teatru PE O PÂNZĂ DE PĂIANJEN în regia  lui Vlad Zamfirescu, spectacol jucat cu casa închisă.

Doru Tudor