Polițiștii din Olt, percheziții în 16 județe și București, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul este imens

0
607

  Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul colegilor din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și al polițiștilor de investigare a criminalității economice din țară au efectuat, miercuri,28 percheziții, pe raza a 16 județe și a municipiului București, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Au fost vizate sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2013-2016, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat. De asemenea, reprezentanții societății respective ar fi declarat achiziții în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societățile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt  pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.