Un slătinean și o persoană din Oboga au vrut să plece de la adresa de izolare. Pun în pericol întreaga comunitate

0
370

Situație alarmantă, după ce tot mai mulți olteni refuză să rămână în izolare și părăsesc adresa de domiciliu. Potrivit DSP Olt doi olteni au fost surpinși, în ultimele două zile, că au prăsit adresa d edomiciliu, unde fuseseăr izolați de autorități, după ce au revenit de peste hotare.

O persoană din Oboga a fost deja sancționată contravențional.

„Pe 1 martie, am constatat că o persoană din Oboga a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care împreuna cu Comitetul Județean  pentru Situații de Urgență s-a apelat serviciul 112, în vederea anunțării evenimentului. O comisie mixtă formată din reprezentanții Serviciului de Control în Sănătate Publica Olt din cadrul DSP Olt și Poliția Română s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea condițiilor de izolare la domiciliu. Acum persoana este izolată la domiciliu.

Probleme au fost și cu un slătinean.

„Pe 3 martie, în urma informațiilor telefonice culese de la medicul de familie,  o

persoană din Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care reprezentanții D.S.P. Olt , Compartimentul de Supraveghere si Contro L B.T.  au apelat telefonic persoana în cauza, care a declarat ca nu prezintă semne specifice bolii și că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia, motiv pentru care am apelat  Serviciul 112, în vederea anunțării evenimentului. Evenimentul este în observație”, spun cei de la DSP Olt.

Florentina Stefan Ciobanu