Polițiștii au confiscat aproape o jumătate de tonă de carne de la doi agenți economici din Slatina

0
553

Peste 400 de kilograme de carne fără documente de proveniență, descoperite la doi agenți economici din Slatina, au fost confiscate de polițiștii olteni. Totodată cei doi agenți economici au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei.

 La data de 02 decembrie , ora 08:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat o acțiune pe raza municipiului Slatina, în scopul prevenirii comercializării ilegale de carne și produse din carne.

În urma activităților, au fost verificați doi agenți economici de profil, fiind identificată cantitatea de 420 kg carne de porc, care nu respectă normele sanitar-veterinare în ceea ce privește proveniența, ambalarea și depozitarea.

Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, urmând a fi predată unei unități specializată în vederea neutralizării, iar agenții economici au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală  de 20.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor  H.G. nr. 984/2005”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Cristian Grigorescu.

Polițiștii au beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Olt.