PNL și-a lansat candidații pentru alegerile europarlamentare, la Craiova

0
423

Partidul Național Liberal și-a lansat sâmbătă, 06 aprilie 2019, candidații la alegerile europarlamentare la Craiova, în cadrul Întâlnirii Regionale SUD-VEST. Întâlnirea a reunit organizațiile PNL din județele din sud-vestul României: Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea.

La lansare au fost prezenți Ludovic Orban, Președintele PNL, Robert Sighiartău, Secretarul General al partidului, lideri naționali și locali ai PNL, primari, parlamentari și candidați la alegerile europarlamentare, printre care Rareș Bogdan, Marian Jean Marinescu, Cristian Bușoi, Mihai Țurcanu și Mădălin Ady Teodosescu.

În cadrul întâlnirii, vorbitorii au criticat în discursurile lor guvernarea PSD care nu și-a respectat programul de guvernare și au subliniat faptul că lista de candidați a Partidului Național Liberal este formată din cei mai capabili oameni, oameni care au confirmat prin acțiunile lor faptul că pot mișca lucrurile în Parlamentul European pentru România și români.

Rareș Bogdan, candidatul aflat pe locul întâi pe lista PNL, a criticat administrațiile PSD care au lăsat Oltenia în paragină și au gonit tinerii în Occident la muncă și a afirmat că s-a înscris înPNL pentru a câștiga alegerile europarlamentare. ”România este a celor peste 80.000 de olteni care au plecat, alungați de PSD din această țară în ultimii 3 ani. 230.000 de copii ai României adorm și se trezesc  având lângă ei doar un părinte, celălalt, fiind departe de țară alungat de PSD”, a adăugat Rareș Bogdan. ”Dumneavoastră să fiți convinși și să-i convingeți pe fiecare dintre vecinii dumneavoastră, prietenii dumneavoastră, de faptul că PNL, cu cea mai bună listă de europarlamentari, va câștiga aceste alegeri”, a adăugat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a criticat PSD pentru subfinanțarea Spitalului Județean Craiova și a subliniat faptul că se folosesc cu 30% mai puțini dezinfectanți. De asemenea, candidatul PNL de pe locul întâi la algerile europarlamentare a acuzat PSD că nu a reușit să aducă în România și restul de fonduri europene alocați țării noastre: ”De cât timp vorbesc ei de autostradă, de  Craiova-Pitești? Au lăsat 21 de miliarde de euro în Europa pentru că nu-i pot fura. De doi ani de zile, în loc să se preocupe de viața românilor, cei de la putere ne învață pe toți de OUG-uri, de CCR-uri, de inspecții judiciare, de orice altceva decât de economie și de locuri de muncă”, a mai spus Rareș Bogdan. Candidatul de pe locul întâi de pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare i-a solicitat imperativ lui Liviu Dragnea sa se retragă din pozițiile pe care le ocupă și i-a pus în vedere faptul că va suferi cea mai mare înfrângere din istorie în aceste alegeri.

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a întărit faptul că, potrivit ultimelor sondaje, PNL este pe primul loc și că va învinge Partidul Social Democrat. Președintele PNL a acuzat faptul că PSD manipulează și minte, referindu-se la ziarul distribuit prin Poșta Română: ”Au ajuns să fie atât de nesimțiți încât să spună că până și alocațiile pentru copii au fost majorate de ei în condițiile în care toți parlamentarii PSD și ALDE au votat împotriva amendamentului PNL de creștere a alocațiilor iar faptul că alocațiile nu s-au plătit de la 1 martie este vina numai a lor pentru că au furat de la fiecare copil din România creșterea de alocație la care avea dreptul”, a mai spus Ludovic Orban.

”Nici hunii, nici pecenegii, nici cumanii, nici tătarii, nici fanarioții, nici rușii n-au jefuit România, așa cum a fost jefuită de hoții foști comuniști care și-au bătut joc de România în ultimii 30 de ani. Trebuie să fie pedepsiți și de aceea vă cer, dragii mei, să mergem cu mic cu mare la referendumul declanșat de președintele Iohannis și să nu-i lăsăm să scape. Să votăm pentru pedepsirea lor, să nu fim de acord ca ei să scape după ce și-au bătut joc de România, și-au umplut buzunarele și și-au făcut averi pe spinarea muncii fiecăruia dintre români”, a adăugat Ludovic Orban.

Potrivit estimărilor, la lansarea PNL au participat 5000 de oameni.