Prinși în plasa legii

0
215

În săptămâna trecută, jandarmii olteni au organizat şi executat mai multe acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol. Pe timpul executării misiunilor, au fost constatate următoarele:

În data de 13.12.2019, în jurul orelor 12.15, în zona podului rutier de peste râul Olt, care face legătura între municipiul Slatina şi comuna Slătioara, a fost depistat un bărbat de 44 de ani  în timp ce oferea spre comercializare trecătorilor peşte fitofag, fără a deţine documente legale. S-a procedat la întocmirea actelor de constatare şi predarea făptuitorului organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, cantitatea de peşte găsită asupra lui find redată mediului natural;

În ziua următoare, în jurul orelor 09.30, pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localităţii Giuvărăşti,  au fost depistaţi doi bărbaţi de 18 şi respectiv 45 de ani,  care pescuiau industrial cu ajutorul unei bărci cu motor şi plase de pescuit în lungime totală de 700 m. În urma verificărilor a reieşit faptul că persoana de 18 ani  nu deţine autorizaţie de pescuit în scop comercial. S-a procedat la întocmirea actelor de constatare şi predarea făptuitorului organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor.

Comercializare fără documente legale a peştelui” şi  „pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.