Peste 600 de maşini verificate şi zeci de amenzi aplicate de polițiștii olteni, în cadrul Acţiunii „Truck&Bus”

0
230

Poliţiştii olteni au verificat peste 600 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă, fiind aplicate zeci de sancțiuni contravenționale, în urma unei acţiuni pentru reducerea accidentelor rutiere, desfășurate la nivel național.

În perioada 15-21 octombrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii olteni au participat la acţiunea, organizată la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii olteni au verificat 648 de autovehicule, dintre care 246 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 402 destinate transportului de marfă, constatând 283 de abateri. Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 88 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 15 abateri constatate la tahograf, 17 pentru lipsa documentelor şi 26 pentru încălcarea regimului legal de viteză, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspector principal Alexandra Dicu.

 

Ilie Bîzoi