PERCHEZIȚII ÎN OLT, ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ

0
646

Polițiștii din Olt efectuează, în această dimineață, zeci de percheziții domiciliare și la sediile unor firme din Olt, Prahova, Ilfov și din  municipiul București în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 100.000 de euro. Polițiștii urmează să pună în aplicare nouă mandate de aducere. 

La data de 3 decembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Prahova, Ilfov și București, efectuează 31 de percheziții la sediile mai multor firme și locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu piese auto, anvelope și utilaje industriale. La nivelul județului, trei percheziții au loc la Scornicești.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2014-2016, trei persoane, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziționarea unor utilaje, piese auto, anvelope și utilaje industriale, care nu se regăsesc fizic în teren. Achizițiile ar fi fost efectuate prin intermediul a 15 firme de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 100.000 de euro. În baza unor mandate de aducere, nouă persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat al Poliției Române..