Olt: 17.800 de chestionare, completate online, în primele nouă zile de recensământ

0
281

Direcția Regională de Statistică Olt a publicat primele rezultate ale autorecenzării la recensământul populației și locuințelor, runda 2021. Astfel, în primele nouă zile de recensământ, respectiv în perioada 14 – 22 martie 2022, la nivelul județului Olt au fost completate prin autorecenzare un număr de 17.800 chestionare care au intrat sau urmează să intre în procedura de validare, media pe județ fiind de 1.978 chestionare/zi.

„Precizăm ca este vorba de chestionare și nu de persoane recenzate (chestionarele cuprind și locuințe, inclusiv locuințe neocupate). În topul autorecenzării, ca număr de chestionare completate, se află municipiul Slatina, urmat de municipiul Caracal și orașul Balș, iar procentual, raportat la numărul populației estimate, cele mai ridicate valori ale autoînregistrării se înregistrează în localitățile: Topana, Vlădila, Tătulești, Coteana și Cilieni”, se arată într-un comunicat al Direcției Regionale de Statistică Olt.

Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza până la data de 15 mai 2022, în doi pași, după cum urmează:
– se completează formularul de pre-înregistrare, pentru toţi membrii gospodăriei, disponibil la adresa: www.recensamantromania.ro;
– se completează chestionarul de recensământ primit pe adresa de email indicată la pre-înregistrare.
După completarea chestionarului, acesta va intra în procedura de validare, iar rezultatul acesteia va fi disponibil în maximum 7 zile. Pentru chestionarele validate, se generează „DOVADĂ AUTO-RECENZARE”, care va putea fi accesată, pe baza CNP-ului, pe site-ul www.recensamantromania.ro , butonul „VERIFICAREA AUTO-RECENZĂRII”.

Pentru persoanele care doresc să se autorecenzeze, dar nu dispun de echipamentul tehnic necesar, nu au adresă de e-mail sau au nevoie de îndrumare, în perioada 14 martie– 15 mai 2022, sunt disponibile spații special amenajate de către primării, în cadrul cărora 186 de recenzori din județ vor oferi sprijinul necesar pentru completarea chestionarului, inclusiv de pe tabletele electronice puse la dispoziție de Unitatea Județeană de Implementare a
Recesământului Olt.
Mai multe informaţii despre Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor – runda 2021 se pot obţine accesând site-ul www.recensamantromania.ro.