În atenția elevilor: ADMITERE la colegiile militare a ÎNCEPUT

0
173
Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la colegiile militare naționale, potrivit unei postări pe pagina de Facebook „Recrutare MApN”. Înscrierile se fac până la data de 25.03.2022.

Totodată copiii care își doresc sa se înscrie la una dintre școlile militare trebuie să fie absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, conform sursei citate.

Există 5 colegii naționale militare:
Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;
Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța.
Pentru mai multe informații, consiliere şi înscriere, în vederea participării la selecție, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judetean Olt, prin intermediul datelor de contact de ma jos:
Adresa: Strada Draganesti nr.29, SLATINA;
Telefon:0249.431.255, 0249.412.031;
Pagina de facebook: Centrul militar județean Olt;