Două dosare de urmărire penală și amenzi de peste 5 miliarde de lei, în urma controalelor la balastierele din Olt

0
769

Inspectoratul de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a efectuat în perioada 23-24 noiembrie controale la nouă balastierele ce își desfășoară activitatea în județ.

Au fost descoperite nereguli grave, ceea ce a dus la întocmirea a două dosare penale, fiind aplicate și amenzi de peste cinci miliarde de lei.

„În urma verificărilor, au fost întocmite două dosare de urmărire penală, fiind constatate șase infracțiuni, dintre care: evaziune fiscală (2), executarea de activitati miniere fără permis sau licență (2) și exploatarea sau întreținerea lucrărilor construite pe ape ori în legătură cu apele și extragerea de agregate minerale, fără autorizația de gospodărire a apelor (2). Totodată, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, de către specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale Apele Române, în valoare totală de 502.500 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Acțiunea în domeniul exploatării agregatelor minerale s-a desfășurat sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Naționale Apele Române și din cadrul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

foto:arhivă