Caravana Shakespeare vine în județul Olt

0
281

Pe 25, 26 și 27 aprilie, Caravana Shakespeare sosește la Slatina, Caracal și Corabia și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute.

Joi, 25 aprilie, ora 19:00 – în Parcul Tineretului din Slatina
Vineri, 26 aprilie, ora 19:00 –
pe Platoul Primăriei din Caracal
Sâmbătă, 27 aprilie, ora 19:00 –
în Piața Primăriei din Corabia
iubitorii de teatru sunt așteptați la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

Anul acesta, Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova sărbătorește 30 de ani de la prima ediție și a pornit în caravană prin 30 de orașe din România, între care și Slatina, Caracal și Corabia.

„Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute este un spectacol de teatru creat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și prezentat în premieră de 3 actori care colindă țara într-o camionetă, pentru a-l aduce pe Shakespeare din mijlocul comunității teatrale din Craiova în mijlocul comunităților din fiecare oraș prin care vor trece și pentru a împărtăși o frântură din spiritul tânăr, fresh și nonconformist al Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova, unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii.

Spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” îi are în distribuție pe Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță. Traducerea și adaptarea sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparține Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.