Crimă la Osica de Sus

0
913

Un bărbat de 49 de ani, din comuna Osica de Sus, a fost arestat joi, 25 august, după ce și-a atacat un consătean de 53 de ani. Victima a murit la Spitalul Craiova.

Polițiștii spun că totul s-a întâmplat pe 11 august.

„La data de 11 august 2022, în jurul orei 12:45, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost agresat în timp ce se afla pe un drum public, în zona unui magazin, din comuna Osica de Sus. (…) Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comuna Osica de Sus, ar fi fost agresat fizic, cu un corp dur, de către un alt bărbat, în vârstă de 49 de ani, din aceeași localitate.

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt ”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

La aproape două săpătmâni de la incident, bărbatul a murit la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

”La data de 23 august 2022, în jurul orei 07:00, bărbatul în vârstă de 53 de ani a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, fiind dispusă efectuarea necropsiei, la Institutul de Medicină Legală Craiova.

În urma rezultatelor necropsiei, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, iar cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt ”, se mai arată în comunicatul citat.

 

La data de 24 august 2022, în urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus reținerea bărbatului, în vârstă de 49 de ani, din comuna Osica de Sus.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Bărbatul, de 49 de ani, a fost prezentat joi, 25 august, instanței de judecată, care a admis propunerea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și a dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.