Protogenes 2019

0
204

Secția de Arte plastice din cadrul Centrului Cultural Municipal “Radu Șerban“ Caracal, organizează în perioada 5-6 aprilie a.c., ediția a VI-a a Salonului Național de Ilustrație pentru Tineret “Protogenes 2019”. În ultimii ani, cadrul modest al ilustraţiei a fost redimensionat, modelându-se prin interactivitate și pluridisciplinaritate.

Creativitatea începutului de mileniu III se face simţită prin lucrări din ce în ce mai curajoase, prin regândirea limitelor estetice și tehnologice.

Iată o motivaţie foarte bună pentru a da frâu liber imaginaţiei în cel de-al VI-lea periplu artistic al manifestării PROTOGENES.

Concursul  se adresează copiilor şi tinerilor creatori (artişti cu experienţă sau aflaţi la început de drum).

În acest scop se organizează în cadrul Salonului și atelierele de creație specifice (idee, desen, culoare, tehnică, modalități de promovare).

Noi căutăm inventivitatea, talentul şi pregătirea, elemente care în spaţiul românesc se găsesc din belşug” , spun organizatorii în materialul de prezentare a evenimentului .

Iată și regulamentul concursului ;

٭Nu se percepe taxă de înscriere.

Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani.

Participanţii pot trimite până la şase lucrări de ilustraţie realizate în tehnici la alegere (creion,  cărbune, tuş, creioane colorate, pastel, acuarelă, guaşă,  tempera, tehnică mixtă, alternativă  etc.) pe suport de hârtie sau carton, în formate cuprinse între 20 x 14 cm şi 40 x 30 cm,  neînrămate.

 Tema concursului din acest an este -POVESTE (la propriu sau la figurat).

Nu se admit copii xerox.

Se interzice preluarea de pe internet a ideii sau a reprezentării vizuale.

Lucrările vor avea înscrise pe verso, dreapta, jos, cu majuscule, titlul lucrării, numele

şi prenumele autorului, vârsta, instituţia din care face parte (dacă este cazul), adresa

şi numărul de telefon.

Lucrările se vor preda la sediul Centrului Cultural Municipal Radu Şerban Caracal,

situat în strada  Cuza Vodă, nr. 8 (peste drum de Teatrul Naţional).

Nu sunt acceptate lucrări deviante (cu tentă obscenă, jignitoare, rasiste sau instigatoare la   violență).

٭Hotărârea juriului este incontestabilă.

٭Prin trimiterea de lucrări se consideră acceptat prezentul regulament.

Lucrările trimise în concurs se pot returna după încheierea evenimentului, doar în prezența  autorului sau prin delegat al acestuia.

Se asigură cazare gratuită şi masă cu prioritate pentru câştigători, apoi în ordinea distanţei pentru toţi concurenţii (în limita locurilor prevăzute de organizator pentru cazare şi masă).

 

٭Se asigură cazare gratuită şi masă doar concurenţilor.

Însoţitorilor li se asigură cazare şi masă contracost.

Neparticiparea la atelierele de creaţie şi la decernarea premiilor atrage după sine pierderea   dreptului de premiant (anularea premiului).

Detalii suplimentare se pot afla direct de la sediul Centrului Cultural Municipal Radu Șerban Caracal, Secţia Arte Plastice-Pictură, sau la numărul de telefon al instituţiei: 0249 512067.

 

CALENDARUL ACTIVITĂŢII:

Data ultimă de primire a lucrărilor: joi 28 martie 2019, ora 13.00.

٭Jurizarea lucrărilor: 29-30 martie 2019.

٭Panotarea lucrărilor: 1-4 aprilie 2019.

٭Vernisarea expoziţiei: vineri, 5 aprilie 2019, ora 17.00, foaierul Teatrului Naţional Caracal;  prezentarea atelierelor de creație (anul 2019 va avea, ca dezbatere și soluționare, tema:  Cinetică. De la ilustrație la filmul de animație, temă in memoriam – Ion Truică).

Ateliere de creaţie şi premierea câştigătorilor:  sâmbătă, 6 aprilie 2019, începând cu ora 10.00, în foaierul Teatrului Naţional Caracal.

 

PREMII:

Organizatorul va acorda trofeul, trei premii (I, II şi III), un premiu special al juriului şi două menţiuni în valoare totală de 4500 lei, după cum urmează:

Trofeul Salonului – 1500 lei

Premiul I – 1000 lei

Premiul II – 700 lei

Premiul III – 500 lei

Premiul Special al Juriului – 400 lei

Menţiune- 200 lei

Menţiune- 200 lei

La momentul decernării premiilor, concurenţii vor avea asupra lor cartea / buletinul de   identitate sau vor fi însoţiţi de unul din părinţi (sau profesor) cu actul de identitate.

   Doru Tudor