“Hai să dăm mână cu mână/ cei cu inima română,…”

0
215

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române în anul 1859  sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, fiind primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern.

 Cu prilejul  sărbătoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române,  Primăria Municipiului Caracal și Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban”, lanseaza nvitația tuturor caracalenilor și nu numai  de a participa  joi 24 ianuarie începând cu orele 11.00 pe pe platoul din fața Primăriei, la festivitățile  dedicate Micii Uniri.

Manifestarea va debuta cu un istoric al înfăptuirii  Unirii Principatelor Române, o alocuțiune a primarului localității- Liviu Radu, urmată de un  program artistic susținut de Ansamblul „Romanați” al Centrului Cultural Caracal. Finalul  manifestării va aparține Horei Unirii în care se vor prinde toți participanți la eveniment.

Doru Tudor