În această săptămână, Florin Teodorescu –directorul Centrului Culural municipal Caracal, participă la Cluj în cadrul unui proiect naţional de folclor, un proiect în premieră pentru România susţinut de Agenţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi câştigat de Asociaţia Etnologilor şi Coregrafilor din Cluj ( AEDNOCOR).
Florin Teodorescu, este invitat în cadrul proiectului în calitate de profesor şi timp de o săptămână în cadrul Taberei naţionale de dans vor fi predate dansuri tradiţionale din toată ţara, pe diferite etape şi grupe de vârstă, participanţilor veniţi din ţară în Tabăra Naţională de Dans de la Cluj.
„ Acest gen de manifestare se desfăşoară în premieră în România.Ca o paranteză, la vecinii noştrii unguri, există tabere de dansuri tradiţionale şi de muzică tradiţională aproape în fiecare mare localitate. Proiectul de la Cluj vine ca un răspuns al faptului că şi România deţine în patrimoniul naţional dansuri tradiţionale cu care să se mândrească. Este prima ediţie a taberei naţionale de dans, organizatorii vor ca de anul viitor, aceasta să devină internaţională, în ideea de a atrage persoane din străinătate îndrăgostite de folclorul românesc. Suntem patru profesori din toată ţara şi pe lângă faptul că ne vom ocupa de atelierele de dans, vom coordona şi celelalte ateliere etnocoregrafice. Este un proiect foarte interesant, care ne dorim să atragă câţi mai mulţi tineri, pentru ca ei să cunoască şi să ducă mai departe frumuseţea dansului românesc” a declarat Florin Teodorescu, directorul Centrului Cultural Caracal.