Caracalul este pregatit să întâmpine cum se cuvine Ziua Nationala

0
311

În aşteptarea sărbătoririi zilei naţionale a României, Administraţia caracaleană face ultimele retuşuri la manifestările pe care le pregăteşte şi invită caracalenii să participe la toate evenimentele  care se vor desfăşura pe parcursul zilei de 1 decembrie.

Ziua Naţională va debuta în jurul orelor 10.00 la Monumentul eroilor din centrul localităţii unde  vor fi depuse coroane de flori de către oficialităţi după  susţinerea   discursurilor referitoare la sărbătoarea românilor, va urma un moment folcloric susţinut de către Ansamblul Folcloric Romanaţi al Centrului cultural municipal, după care va urma celebra defilare  a militarilor din Garnizoană . Aşa cum anunţă oficialităţile, pentru prima dată la Caracal alături de militarii români vor defila militarii americani de la Deveselu şi militarii portughezi  şi macedoneni cantonaţi în Garnizoana Caracal.

Manifestările vor continua pe platoul din faţa Primăriei unde va fi amplasată o scenă pe care vor fi susţinute programe artistice de elevi talentati din scolile si liceele municipiului, alaturi de soliştii consacraţi şi dansatorii  Ansamblului Folcloric Romanaţi

Iluminatul festiv va fi aprins în seara Zilei naţionale

Milioanele de becuri multicolore  ce ornează platoul din faţa Primăriei şi zona centrală cuprinsă între Monumentul Recunoştinţei şi   monumentul Eroilor, impunătorul brad  şi decoraţiunile specifice sărbătorilor de Crăciun, toate sub o magnifică cupolă incandescentă , vor fi aprinse de către Ion Doldurea primarul municipiului, odată cu lăsarea întunericului . Pe lângă toate acestea Administraţia locală a pregătit în acest an o surpriză pentru caracaleni şi a montat lângă frumosul brad un patinoar artificial  ecologic  aşa cum numai în câteva locaţii din ţară poate fii intalnit la  amenajarea targurile de Crăciun . Surpriza artistică  a oficialilor caracaleni odată cu deschiderea festivă a  Târgului de Crăciun  o reprezintă grupul folcloric Plăieşii, care vor concerta şi la Caracal după ce vor face un popas şi la Slatina . Să sperăm că şi vremea  va fi frumoasă, iar caracalenii vor participa cu mic cu mare  la manifestările dedicate   Zilei Naţionale a Rămâniei.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, Români!

Doru Tudor