Caracal: A început Festivalul Național de Teatru „Ștefan Iordache“

0
180

Deschiderea oficială a grandiosului eveniment cultural al anului s-a produs pe scena Teatrului Național din Caracal,  în seara zilei de duminică 29 mai a.c. și a aparținut doamnei  Marina Constantinescu-critic de artă și  director al Festivalului  și domnului Ion Doldurea,primarului municipiului Caracal. A lipsit de la deschidere “inițiatorul acestui frumos vis transformat în Festival”, jurnalistul Marius Tucă.

Am ajuns la cea de-a XII ediție, este foarte important pentru noi să avem continuitate la   cel mai mare eveniment cultural al  anului. Mulțumesc foarte mult lui Marius Tucă, care este făuritorul  festivalului, cel care an de an   a  făcut posibilă desfășurarea celor 12 ediții cu un parteneriat de nădejde;  Consiliului Județean Olt ,Consiliului Local Caracal și Primăria municipiului Caracal .  Mulțumesc jurnalistului Marius Tucă pentru inițiativa sa care a făcut ca în ultimii 12 ani Caracalul să devină, pentru o săptămână, Capitală culturală “, Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

Cea de-a XII-a ediție a  Festivalului Național de Teatru „Ștefan Iordache a debutat pe scena Naționalului caracalean,   cu spectacolul de teatru „Vinovat.Nevinovat” , de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, regia artistică Gelu Colceag, Teatrul Mic, având următoarea distribuție:Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma, Mihaela Rădescu, Vlad Logigan, Andrei Seușan, Viorel Cojanu, Vlad Corbeanu, Gabriela Iacob, Manuela Hărăbor, Vitalie Bantaș, Ovidiu Niculescu, Ana Bianca Popescu, Petre Moraru.

  1. Este pentru a doua ediție de când Ion Doldurea, primarul municipiului, a hotărât anularea invitațiilor pe care obișnuia să le acorde conducerea Administrației Locale , consilierilor locali sau altor oficialități la spectacolele de teatru din cadrul Festivalului. Toți cei care au dorit să participe la spectacolele de teatru au avut posibilitatea să-și achiziționeze bilete sau abonamente  de la Agenția de bilete a Teatrului Național.

Toate spectacolele programate  se joacă cu casa închisă!

Doru Tudor