Ansamblul Folcloric “Romanaţi”, invitat de onoare la Festivalul Internaţional “Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc

0
165

Ansamblul Folcloric „Romanaţi” al Centrului Cultural „Radu Şerban” din Caracal, este invitat de onoare  la Festivalul internaţional „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc, eveniment ce se va desfăşura în perioada 27 – 31 iulie anul acesta.

Festivalul este unic în Europa şi poate chiar în lume şi are drept scop prezentarea bogăţiei culturale populare bucovinene, în aspectul ei multicultural, al trecerii în revistă a formaţiilor artistice care prezintă cântecul, jocul, muzica, portul şi obiceiurile în scopul protejării, promovării şi conservării folclorului bucovinen. Festivalul se desfăşoară anual, în urma acordului încheiat între ţările participante, Polonia, Moldova, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi România.

Din anul 1999 Ansamblul „ Romanaţi” a participat ca invitat de onoare aproape la fiecare ediţie a Festivalului Bucovinenan, care se desfăşoară în şase etape având ca locaţie 6 ţări din Europa înscrise în circuitul internaţional al manifestării folclorice. Prima etapă a festivalului a avut loc în Polonia, cea de-a II-a etapă s-a desfăşurat la Cernăuţi în Ucraina, a treia etapă în Republica Moldova la Chişinău, a patra etapă în România la Câmpulung Moldovenesc, a cincea etapă în Ungaria şi cea de-a VI-a în Slovacia.

„Am participat la 13 ediţii ale Festivalului „Intâlniri Bucovinene”,de fiecare dată fiind invitaţi de onoare. Formaţiile care participă la acest Festival internaţional cu circuit închis, sunt formaţii care participă la toate cele 6 etape de desfăşurare, formaţii care provin din Bucovina sau din localităţile din ţările organizatoare, pentru că festivalul se adresează bucovinenilor care locuiesc sau au locuit în Bucovina. De fiecare dată când am partcipat la etapa de la Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul  „Romanaţi” prin repertoriul variat de la an la an, a reuşit  să fie ovaţionat la scenă deschisă şi să smulgă ropote de aplauze  din partea spectatorilor prezenţi într-un număr foarte mare. Cred că am reprezentat cu cinste la fiecare ediţiei a Festivalului „Întâniri Bucovinene”, zona etnofolclorică romanaţeană” a declarat Florin Teodorescu- directorul Centrului Cultural Caracal